Toyotan mystisen urheiluauton patenttikuvat vuosivat julkisuuteen – voiko tässä olla uusi MR2?

Toyota on viime aikoina yrittänyt kovasti tuoda mallistoonsa jälleen ajamisen hauskuutta, jota ei ole merkin tylsistä perheautoista juuri löytynyt. Takavuosina Toyotan valikoimaan kuului sen sijaan MR2:n ja Supran kaltaisia ikonisia sportteja, joista jälkimmäinen on juuri tehnyt comebackin BMW:n takavetotekniikalla ryyditettynä. Myös pykälää pienempi GT86 on nykytietojen valossa saamassa seuraajan, ja MR2:n paluustakin on liikkunut huhuja.

Uuden Supran pääinsinöörinä toiminut Tetsuya Tada vahvisti pari vuotta sitten kolmannen sportin olevan kehitteillä, mutta sen jälkeen tämän projektin tiimoilta on ollut kovin hiljaista. Eri medioiden tietojen mukaan kyseessä olisi keskimoottorinen pieni urheiluauto, joka pitäisi ainakin historian valossa nimetä MR2:ksi. Nyt nettiin vuosi Toyotan Japanin kotimarkkinoilta patenttikuvia mystisestä uutuudesta, joka näyttää olevan kompakti sportticoupé.

Looginen päätelmä olisi, että kyseessä on kauan huhuttu uusi MR2. Tätä tukevat myös auton mittasuhteet, jotka viittaavat vahvasti keskimoottorirakenteen suuntaan. Tähän hyvät uutiset valitettavasti päättyvätkin, koska kuvissa esiintyvä auto on kauniisti sanottuna persoonallisen oloinen. Pehmeänpyöreät linjat ovat mahdollisimman kaukana urheilullisesta aggressiivisuudesta, ja kaiken lisäksi mystinen uutuus on lähes saman näköinen niin edestä kuin takaakin.

Kyseessä voisi olla myös jokin tuleva konseptiauto, mutta sivupeilien ja ovenkahvojen kaltaiset yksityiskohdat viittaavat vahvasti tuotantomallin suuntaan. Auton koko olemus on vahvasti pisaramainen, mikä saattaisi kertoa joko täysin sähköisellä tai hybridivoimanlähteellä varustetusta ekokulkineesta. Jos MR2:n paluu tapahtuu näissä merkeissä, monella urheiluautofanilla voi olla asiassa sulattelemista mahdollisesta keskimoottorirakenteesta huolimatta.

Suosittelemme

Tällöin sähkömoottori pystyttäisiin kuitenkin asentamaan etupenkkien taakse, ja lattian alla sijaitsevat akut laskisivat painopistettä. Sähkömoottorista saataisiin haluttaessa irti mukavat tehotkin, mutta toivottavasti muotoilulle tehdään vielä jotakin. Autosta saatetaan kuulla enemmän jo pikapuoliin, koska Toyota osallistuu vielä tämän kuun aikana sekä New Yorkin että Shanghain kansainvälisiin autonäyttelyihin.

LähdeCarscoops

Lue lisää