Toyotalta on tulossa jälleen sporttiherkkua – Tokion Auto Salonissa esitellään GR GT3 -konseptiauto ja GR Yariksen hardcore-versio

Toyota on kunnostautunut viime vuosina oikein kunnolla urheilullisten autojen osalta, kun japanilaisten mallistoon on liitetty uusi GR Supra, rallihenkinen GR Yaris ja GR 86 aiemman GT 86:n manttelinperijäksi. GR-sarja on valokeilassa myös pikapuoliin avautuvassa Tokion Auto Salonissa.

Tuning- ja urheiluautoihin keskittyvä näyttely pidetään koronatilanteesta huolimatta 14.-16.1. Tokion lähistöllä sijaitsevan Chiban Makuhari-messukeskuksessa. Toyota julkaisi jo ennen show’ta tummasävyisiä tiiserikuvia siellä nähtävistä uutuuksista. Niistä mystisin on kilpurikonsepti GR GT3. Autossa hyödynnetään valmistajan omien sanojen mukaan Toyota Gazoo Racingin moottoriurheilukokemusta, ja kyseessä näyttäisi olevan puhdas rata-auto.

Tiiserikuvan perusteella GT3-kilpuria ei ole tehty sen paremmin Supran kuin GR 86:nkaan pohjalta, eli autossa näyttäisi olevan täysin uusi kori. Pitkä nokka ja kaareva kattolinja tuovat mieleen GT3-kategorian rata-autonakin hyödynnetyn Mercedes-AMG GT:n, kun taas etulokasuojien ilmanpoistoritilät ovat kuin Porsche 911 GT3 RS:stä lainatut. Kilpurivaikutelmaa tehostaa myös perän massiivinen spoileri. Auton tekniikasta ei ole vielä mitään tietoa, mutta GR GT3 saattaa olla Toyotan suosima hybridi, jolloin voimalinja voitaisiin lainata esimerkiksi GR010 Hybrid -kisaprototyypistä tai tulevasta GR Super Sportista.

Toisessa tiiserikuvassa esiintyy puolestaan täysin tuunatuksi mainostettu GR Yaris. Nürburgringin radalla on jo testattu useaan otteeseen lisäspoilereilla höystettyä GR Yarista, joten kyseessä saattaa olla sama auto. Hardcore-version tunnukseksi on veikkailtu GRMN-kirjainsarjaa, joka tulee sanoista Gazoo Racing Masters of Nürburgring. Tummasävyisen kuvan perusteella erityisen tulinen hot hatch saa ilma-aukoilla varustetun konepellin, joka on todennäköisesti hiilikuitua. Lisäksi perässä komeilee ”joutsenkaulajaloilla” varustettu takaspoileri.

Suosittelemme

Uusien mallien lisäksi Toyota lanseeraa Tokiossa GR Heritage Parts -brändättyjä osia vanhempiin malleihin, eli A70- ja A80-korisiin Supriin sekä klassiseen 2000GT:hen. Urheiluautojen ohella näitä komponentteja tarjotaan esimerkiksi 40-sarjan Land Cruiseriin.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat