Toyotalta on tulossa jälleen sporttiherkkua – Tokion Auto Salonissa esitellään GR GT3 -konseptiauto ja GR Yariksen hardcore-versio

Toyota on kunnostautunut viime vuosina oikein kunnolla urheilullisten autojen osalta, kun japanilaisten mallistoon on liitetty uusi GR Supra, rallihenkinen GR Yaris ja GR 86 aiemman GT 86:n manttelinperijäksi. GR-sarja on valokeilassa myös pikapuoliin avautuvassa Tokion Auto Salonissa.

Tuning- ja urheiluautoihin keskittyvä näyttely pidetään koronatilanteesta huolimatta 14.-16.1. Tokion lähistöllä sijaitsevan Chiban Makuhari-messukeskuksessa. Toyota julkaisi jo ennen show’ta tummasävyisiä tiiserikuvia siellä nähtävistä uutuuksista. Niistä mystisin on kilpurikonsepti GR GT3. Autossa hyödynnetään valmistajan omien sanojen mukaan Toyota Gazoo Racingin moottoriurheilukokemusta, ja kyseessä näyttäisi olevan puhdas rata-auto.

Tiiserikuvan perusteella GT3-kilpuria ei ole tehty sen paremmin Supran kuin GR 86:nkaan pohjalta, eli autossa näyttäisi olevan täysin uusi kori. Pitkä nokka ja kaareva kattolinja tuovat mieleen GT3-kategorian rata-autonakin hyödynnetyn Mercedes-AMG GT:n, kun taas etulokasuojien ilmanpoistoritilät ovat kuin Porsche 911 GT3 RS:stä lainatut. Kilpurivaikutelmaa tehostaa myös perän massiivinen spoileri. Auton tekniikasta ei ole vielä mitään tietoa, mutta GR GT3 saattaa olla Toyotan suosima hybridi, jolloin voimalinja voitaisiin lainata esimerkiksi GR010 Hybrid -kisaprototyypistä tai tulevasta GR Super Sportista.

Toisessa tiiserikuvassa esiintyy puolestaan täysin tuunatuksi mainostettu GR Yaris. Nürburgringin radalla on jo testattu useaan otteeseen lisäspoilereilla höystettyä GR Yarista, joten kyseessä saattaa olla sama auto. Hardcore-version tunnukseksi on veikkailtu GRMN-kirjainsarjaa, joka tulee sanoista Gazoo Racing Masters of Nürburgring. Tummasävyisen kuvan perusteella erityisen tulinen hot hatch saa ilma-aukoilla varustetun konepellin, joka on todennäköisesti hiilikuitua. Lisäksi perässä komeilee ”joutsenkaulajaloilla” varustettu takaspoileri.

Suosittelemme

Uusien mallien lisäksi Toyota lanseeraa Tokiossa GR Heritage Parts -brändättyjä osia vanhempiin malleihin, eli A70- ja A80-korisiin Supriin sekä klassiseen 2000GT:hen. Urheiluautojen ohella näitä komponentteja tarjotaan esimerkiksi 40-sarjan Land Cruiseriin.

Lue lisää