Toyota-miehillä on jälleen syytä hymyyn – Camry palaa Eurooppaan ja astuu Avensiksen saappaisiin

Monen uskollisen Toyota-kuskin aamukahvit saattoivat mennä keväällä väärään kurkkuun, kun japanilaisbrändi kertoi suorastaan hälyttäviä uutisia. Suomalaisten suursuosikkeihin jo parinkymmenen vuoden ajan kuuluneen Avensiksen tuotantoa Ison-Britannian Burnastonissa oltiin nimittäin lopettamassa heikon kysynnän vuoksi, koska yhä useampi keskiluokan sedanin tai farmarin ostaja on siirtynyt viime vuosina katumaasturin rattiin.

Sama trendi on näkynyt Suomessakin, vaikka Avensista onkin myyty täällä suhteellisesti paljon paremmin kuin juuri missään muualla Euroopassa. Tällä hetkellä Avensis on edelleen kotimaisessa hinnastossa, mutta se kadonnee listoilta pikapuoliin, kun varastossa olevat autot on myyty loppuun. Farmari-Tojoa etsivien täytyy jatkossa suunnata katseensa pykälää pienempään Aurikseen, mutta sedanin yhä harvalukuisemmille ostajille on tiedossa todellista Toyota-nannaa.

Japanilaiset alkavat nimittäin jälleen tuoda vanhalle mantereelle Camrya, jota on viimeksi myyty täällä lähes 15 vuotta sitten. Camry katosi Euroopan markkinoilta viidennen sukupolvensa jälkeen, koska saksalaiset premium-merkit olivat napanneet itselleen leijonanosan isojen sedanien myynnistä. Massamerkin kookkaalla porrasperällä ei ollut juuri enää kysyntää Euroopassa, mutta muualla maailmassa Camry on porskuttanut mainiosti. Se on kuulunut esimerkiksi USA:n myydyimpiin henkilöautoihin jo vuosikausia, ja tahti on vain parantunut viime vuonna esitellyn kahdeksannen sukupolven myötä.

Uusinta Camrya voi luonnehtia jopa rohkeasti muotoilluksi ilmestykseksi, joka sopii hyvin Toyotan terävälinjaisten nykymallien joukkoon. Camryn pappatyyli on siis historiaa ainakin muotoilun osalta, ja tekniikassakin luotetaan hybridiratkaisuun. Auto on Toyota-slangin mukaisesti itselataava hybridi, jota vauhdittaa 2,5-litraisen bensanelosen ja sähkömoottorin yhdistelmä. Euroopan mallin teknisiä tietoja ei ole vielä kerrottu, mutta jenkkiversion bensakoneesta irtoaa reilut 200 heppaa ja 250 newtonin vääntö. Sähkömoottorista saadaan vielä lisävoimaa 120 hevosvoiman ja hitusen yli 200 newtonmetrin verran.

Suosittelemme

Pohjois-Amerikassa Camrya saa joko 259- tai 245-volttisella akulla, ja vaihteistoksi on tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Ne ovat kahdeksanpykäläinen automaatti tai eCVT:ksi nimetty portaaton laatikko, jonka välityssuhde muuttuu jatkuvasti. Kahdeksannen sukupolven Camry on tehty Toyotan tuoreen TNGA-perusrakenteen varaan, jonka pitäisi mahdollistaa myös edeltäjiä napakampi ajettavuus. Euroopan mallista kuullaan varmasti lisää lähiaikoina, koska auton pitäisi tulla myyntiin jo ensi vuoden alussa. Camryn hinta asettunee täällä jonkin verran myöskin hybridinä tarjottavan RAV4:n yläpuolelle.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat