Toyota joutuu tekemään C-HR:lle takaisinkutsun – crossoverin takapyörät voivat pudota kesken ajon

Toyota on tunnettu perijapanilaisesta luotettavuudestaan, mutta viime aikoina merkin maine on saanut pahoja kolhuja tässä suhteessa. Toyota on joutunut nimittäin tekemään viikon sisään peräti kolme takaisinkutsua, jotka vaikuttavat miljooniin autoihin ympäri maailmaa.

Suurin näistä takaisinkutsuista koskee 2,4 miljoonaa autoa, joiden joukossa on esimerkiksi yli 800 000 Priusta Amerikan markkinoilla. Hybrideissä piilee softabugi, joka voi saada ne sammumaan yhtäkkiä sen sijasta, että auto menisi turvallisempaan vikatilaan. Toinen äskettäinen takaisinkutsu vaikuttaa puolestaan 168 000 Toyotaan, joiden turvatyynyn ohjausyksikkö on viallinen.

Nyt julkisuuteen tullut kolmas takaisinkutsu kuulostaa kuitenkin kaikkein noloimmalta. Se koskee Toyotan kompaktia C-HR-crossoveria, jonka takapyörät voivat pudota kesken ajon. Mallivuotta 2019 edustavien autojen takimmaisten pyörännapojen pultteja ei ole välttämättä kiristetty kunnolla tehtaalla, ja pulttien löystyminen voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa koko pyörän irtoamista vauhdissa.

Ainakaan USA:n liikenneturvallisuusvirasto NHTSA ei ole saanut tietoonsa yhtään tästä ongelmasta johtuvaa onnettomuutta tai loukkaantumista, mutta Toyota toteaa kuitenkin varsin loogisesti, että pyörän irtoaminen kesken ajon voi lisätä riskiä joutua onnettomuuteen.

Suosittelemme

Toyota aikoo ottaa yhteyttä viallisten C-HR:ien omistajiin marraskuun alusta lähtien, mutta asiasta huolestuneet voivat tarkistaa alustanumeron avulla oman autonsa tilanteen jo nyt takaisinkutsun omalla nettisivulla. Vialliset autot kutsutaan huoltoon, jossa ne saavat kokonaan uudet takapyörännavat vanhojen pulttien kiristämisen sijasta.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat