Toyota joutuu tekemään C-HR:lle takaisinkutsun – crossoverin takapyörät voivat pudota kesken ajon

Toyota on tunnettu perijapanilaisesta luotettavuudestaan, mutta viime aikoina merkin maine on saanut pahoja kolhuja tässä suhteessa. Toyota on joutunut nimittäin tekemään viikon sisään peräti kolme takaisinkutsua, jotka vaikuttavat miljooniin autoihin ympäri maailmaa.

Suurin näistä takaisinkutsuista koskee 2,4 miljoonaa autoa, joiden joukossa on esimerkiksi yli 800 000 Priusta Amerikan markkinoilla. Hybrideissä piilee softabugi, joka voi saada ne sammumaan yhtäkkiä sen sijasta, että auto menisi turvallisempaan vikatilaan. Toinen äskettäinen takaisinkutsu vaikuttaa puolestaan 168 000 Toyotaan, joiden turvatyynyn ohjausyksikkö on viallinen.

Nyt julkisuuteen tullut kolmas takaisinkutsu kuulostaa kuitenkin kaikkein noloimmalta. Se koskee Toyotan kompaktia C-HR-crossoveria, jonka takapyörät voivat pudota kesken ajon. Mallivuotta 2019 edustavien autojen takimmaisten pyörännapojen pultteja ei ole välttämättä kiristetty kunnolla tehtaalla, ja pulttien löystyminen voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa koko pyörän irtoamista vauhdissa.

Ainakaan USA:n liikenneturvallisuusvirasto NHTSA ei ole saanut tietoonsa yhtään tästä ongelmasta johtuvaa onnettomuutta tai loukkaantumista, mutta Toyota toteaa kuitenkin varsin loogisesti, että pyörän irtoaminen kesken ajon voi lisätä riskiä joutua onnettomuuteen.

Suosittelemme

Toyota aikoo ottaa yhteyttä viallisten C-HR:ien omistajiin marraskuun alusta lähtien, mutta asiasta huolestuneet voivat tarkistaa alustanumeron avulla oman autonsa tilanteen jo nyt takaisinkutsun omalla nettisivulla. Vialliset autot kutsutaan huoltoon, jossa ne saavat kokonaan uudet takapyörännavat vanhojen pulttien kiristämisen sijasta.

LähdeCarscoops

Lue lisää