Toyota esitteli täysin uuden Land Cruiserin – maasturiklassikon seuraava sukupolvi debytoi Euroopassa 2,8-litraisen turbodieselin voimin

Toyota Land Cruiser on kuulunut japanilaisvalmistajan tarjontaan yli 70 vuoden ajan. Pitkäikäisistä sukupolvistaan tuttu mallisarja uudistui vihdoinkin täysin, ja seuraavakin Land Cruiser nähdään myös Euroopassa.

Toyotan maasturin uusin sukupolvi esiteltiin samalla maailmanlaajuisesti, ja auto palaa tässä yhteydessä myös USA:n markkinoille. Euroopan versio on hyvin lähellä jenkkimallia, eli uutuus seuraa isomman Land Cruiser 300:n jalanjäljillä ja auto on tehty japanilaismerkin GA-F-nimisen pohjalevyn varaan. Toyotan mukaan uuden Land Cruiserin erillisrunko on 50 prosenttia jäykempi kuin edeltäjässä, minkä pitäisi kohentaa yhdessä uuden pohjalevyn kanssa sekä maastokelpoisuutta että ajo-ominaisuuksia päällystetyillä väylillä.

Kuva: Toyota

Lisäksi uudessa sukupolvessa on esimerkiksi sähköinen ohjaustehostin, jonka luvataan vähentävän ratin välittämiä iskuja karkeassa maastossa ja tekevän myös ohjaustuntumasta tarkemman. Sähkötehostimen myötä Land Cruiseriin on saatu lisäksi sovitettua kaistavahti Safety Sense -paketin muiden assistenttien joukkoon. Toyota vahvisti auton esittelyn yhteydessä, että uusi Land Cruiser debytoi Länsi-Euroopassa 2,8-litraisen turbodieselin voimin. Hieman yli 200 hevosvoimaa tuottava voimanlähde on yhdistetty kahdeksanpykäläiseen Direct Shift -automaattivaihteistoon.

Kuva: Toyota

Näillä eväillä pystytään hinaamaan parhaimmillaan 3500 kilon kuormaa. Vuoden 2025 alussa luvassa on vielä sähköistetty voimalinja, jossa dieselmoottoria terästetään 48 voltin sähköjärjestelmällä, eli kyseessä on mieto hybridi. Uuden Land Cruiserin tekniseen arsenaaliin kuuluu tarvittaessa käytöstä poistuva etukallistuksenvakain, jollaista ei ole Toyotoissa aiemmin nähty. Sen pitäisi kohentaa auton maastokelpoisuutta entisestään, ja myös Multi-Terrain Monitor – sekä Multi-Terrain Select -nimisiin järjestelmiin on tehty erilaisia päivityksiä.

Kuva: Toyota

Uutta Land Cruiseria myydään kahdella eri naamailmeellä. Retrotyylisessä versiossa on pyöreät ajovalot, kun taas toisen mallin keulaa koristavat leveät vaakasuuntaiset valot. Euroopan markkinoilla pyöreillä ledeillä varustettua versiota saa ainoastaan First Edition -erikoismallina, jota valmistetaan vain 3000 kappaletta. Näiden autojen ennakkomyynti alkaa lokakuussa, mutta hintoja ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat