Toyota esitteli aivan uudenlaisen Land Cruiserin – 1000 kilometrin toimintasäteeseen yltävä sähkö-SUV voisi tulla myyntiin kolmen vuoden päästä

Toyota Land Cruiser on kuulunut automaailman kartalle jo yli 70 vuoden ajan. Ikonin statukseen kohonneesta maasturista esiteltiin juuri seuraavan sukupolven malli, mutta Toyota on miettinyt Land Cruiserin tulevaisuutta jo pidemmällekin.

Perinteisen Tokyo Motor Show’n korvaavassa Japan Mobility Show’ssa estradille marssitetaan nimittäin Toyota Land Cruiser Se -niminen tutkielma, joka antaa esimakua tulevaisuuden täyssähköisestä maasturista. Sen ohella Toyotan osastolla nähdään myöskin täyssähköiset FT-SE ja FT-3E, eli konseptit akkukäyttöisestä GR-brändätystä urheiluautosta sekä Toyotan järjestyksessään toisesta sähkö-SUV:sta.

Kuva: Toyota

Myös Land Cruiser -tutkielmassa on huomattavasti enemmän katumaasturimaisia piirteitä kuin legendaarista mallinimeä hyödyntäneissä perinteisissä äijämaastureissa. Uusimmassa polttomoottorikäyttöisessä Land Cruiserissa on turvauduttu retromuotoiluun, mutta täyssähköinen Se-konsepti on suorastaan hämmentävän moderni. Viistossa kulmassa oleva tuulilasi ja sivuikkunalinjan erikoiset taitokset tuovat keitokseen mukaan hyppysellisen dynamiikkaa, ja myös aerodynamiikalla on sähköautossa entistä isompi merkitys.

Vyötärölinjan terävät taitokset, mutkitteleva sivuikkunalinja ja litteiksi ledinauhoiksi kutistuneet valot löytyvät myös lifestyle-henkiseksi mainostetusta FT-3E-tutkielmasta, joten ne saattavat kuulua Toyotan SUV-mallien tulevaan design-kuvastoon. Yhteiset piirteet voivat kertoa myös siitä, että täyssähköisen Land Cruiserin ja FT-3E:n tuotantoversiot tehdään saman perustekniikan varaan.

Kuva: Toyota

Land Cruiser Se -konseptista on kerrottu teknisten tietojen osalta vasta auton mitat. 5150 millin pituus, 1990 millin leveys, 1705 millin korkeus sekä 3050 millin akseliväli viestittävät isosta autosta, jonka koko vertautuu USA:n ja Lähi-idän markkinoille myytävään full size -kokoiseen Land Cruiseriin. Tutkielmassa ei kuitenkaan ole perinteisten maasturien kaltaista erillistä tikapuurunkoa, vaan sähkötekniikka on sovitettu itsekantavaan korirakenteeseen.

Sen pitäisi kohentaa auton käsiteltävyyttä, ja Toyota korostaakin mainospuheessaan täyssähköisen Land Cruiserin hiljaista ja mukavaa kulkua päällystetyillä teillä. Seitsemänpaikkainen sähkö-SUV asemoitaneen siis ylellisemmäksi ja mukavammaksi vaihtoehdolle sarjan klassikkomaastureille, ja toimintamatkastakaan ei tarvitse tinkiä. Tuotantoversiota voidaan odotella myyntiin vuonna 2026, jolloin energiatiheä litiumioniteknologia voisi mahdollista jopa 1000 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat