Top Gear valitsi Ferrari 488 Pistan vuoden superautoksi

Ferrari 488 Pista on valittu Top Gear -lehden toimesta vuoden superautoksi. Tämä on Ferrarille jo kuudestoista kerta samaisen raadin palkitsemana, ja edellisen kerran vuonna 2016 tittelin pokkasi Ferrari 488 GTB.

– Ferrari on onnistunut tekemään 700 hevosvoimaisesta autosta käyttökelpoisen – se on tehnyt siitä hauskan. Pista on syntyperäinen hurjapää, nelipyöräinen riikinkukko, joka on sonnustautunut sinivalkoiseen sotamaalaukseen ja haluaa olla jatkuvasti valokeilassa, tuottaen savupilven, joka syntyy palavasta kumista, kuvailevat Top Gear -lehden toimittajat.  Raati kiitteli myös Ferrarin huoltopakettia, joka kattaa kaikki isommat huollot seitsemän vuoden ajan.

Ferrarin kahdella turbolla varustettu 3,9-litrainen V8-moottori tuottaa iloiset 710 hevosvoimaa, jotka vievät pienen painonpudotuksen saanutta Pistaa huimaa vauhtia eteenpäin. Erittäin suorituskykyinen moottori on palkittu 2018 International Engine of the Year Awardsin toimesta – mikä on jo kolmas vuosi peräkkäin Ferrarin V8-moottorille. Ferrari 488 Pista on saanut innoituksensa Prancing Horse’s 488 Challenge-kilpailusta ja perinyt osan 488 GTE (FIA World Endurance Championship) -kilpa-auton tekniikkaa.

Lue myös: Uusi Ferrarin ratatykki 488 Pista ärjyi Nürburgringillä

Lue lisää