Tyyliniekka LIVE

Todellinen herrasfarmari myynnissä – käsityönä tehdyssä Rolls-Roycessa on jopa suihku tavaratilassa

Rolls-Roycen valikoimaan kuuluu nykyään Cullinan-niminen katumaasturi, mutta farmaria herraskainen merkki ei ole sentään koskaan tarjonnut suoraan tehtaalta. Sellaista kaipaavien on pitänyt kääntyä yksityisten koriräätälien puoleen, jotka ovat samalla toteuttaneet mitä erikoisimpia toiveita autojen varustelun suhteen.

Hyvä esimerkki tästä on vuoden 1998 Silver Seraphin pohjalta luotu farkku, joka on myynnissä Italian Milanossa Magni & Carnevale Motors -nimisessä autoliikkeessä. Rollsista ei ole tehty farmaria heti uutena, vaan muutostyöt on suoritettu vasta vuonna 2011 British Cars -nimeä tottelevassa firmassa saapasmaan Veronassa. Hommassa kesti kuulemma seitsemän kuukautta, ja työn laatu vaikuttaa ainakin kuvien perusteella äärimmäisen siistiltä.Ulkoa kaksivärisen sinisen Silver Seraphin sisusta on vuorattu beigen nahan ja sinisen lattiamaton yhdistelmällä, joka koristaa tavaratilaakin. Lisäksi ruumaan on sovitettu kaksi sateenvarjoa, jotka on kiinnitetty modernien Rollsien tapaan takapenkin selkänojan taustapuolelle. Monikäyttöisyyttäkään ei ole unohdettu. Tavaratilan lattian saa nimittäin taitettua piknik-pöydäksi, ja autosta löytyvät myös telineet samppanja- tai viinipulloille sekä kahdelle taskumatille.

Farmari-Rollsin suurin erikoisuus piilee tavaratilan vasemman reunan verhoilun kätköissä. Sinne on nimittäin kätketty käsisuihku, jota ei ole kuitenkaan tarkoitettu kuljettajan tai takapenkin herrasväen virkistykseksi. Suihkulla voi sen sijaan huuhtaista vaikkapa kuraiset saappaat tai metsästyskoiran jalat, ja Rolls onkin kuulemma toiminut edellisen omistajansa hieman keskimääräistä hienompana metsästysautona. Tässä tapauksessa farmarin shooting brake -nimitys olisi siis enemmän kuin paikallaan.

Fiiniä farmaria liikuttaa tehtaan jäljiltä oleva 5,4-litrainen vapari-V12, joka luovuttaa 326 hevosvoimaa. Teholukema on kaukana nyky-Rollsien vastaavista, mutta yksittäiskappaleena tehty farmari on ainakin tyylin osalta paljon yksilöllisempi valinta. Perusmallisten Silver Seraphien hinnat eivät enää nykypäivänä päätä huimaa, ja saman kohtalon on joutunut jakamaan myös Bentley Arnage -sisarmalli. Italiassa myynnissä oleva farkku on kuitenkin toista maata, koska käsityönä rakennetusta erikoisuudesta pyydetään peräti 162 500 euroa.

LähdeAuto Bild
Turo Leppänen
Turo Leppänen on ansioitunut autotoimittajamme, jonka pintaa syvemmälle meneviä kirjoituksia olemme saaneet lukea aiemmin Jokamies-verkkolehdessä ja muissa tunnetuissa alan julkaisuissa. Vapaa-ajalla Turo pitää huolta perheestään, yli tuhannen pienoisauton kokoelmastaan, sekä avokattoisesta saksalaisvalmisteisesta harrasteautostaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.