Todellinen herrasfarmari myynnissä – käsityönä tehdyssä Rolls-Roycessa on jopa suihku tavaratilassa

Rolls-Roycen valikoimaan kuuluu nykyään Cullinan-niminen katumaasturi, mutta farmaria herraskainen merkki ei ole sentään koskaan tarjonnut suoraan tehtaalta. Sellaista kaipaavien on pitänyt kääntyä yksityisten koriräätälien puoleen, jotka ovat samalla toteuttaneet mitä erikoisimpia toiveita autojen varustelun suhteen.

Hyvä esimerkki tästä on vuoden 1998 Silver Seraphin pohjalta luotu farkku, joka on myynnissä Italian Milanossa Magni & Carnevale Motors -nimisessä autoliikkeessä. Rollsista ei ole tehty farmaria heti uutena, vaan muutostyöt on suoritettu vasta vuonna 2011 British Cars -nimeä tottelevassa firmassa saapasmaan Veronassa. Hommassa kesti kuulemma seitsemän kuukautta, ja työn laatu vaikuttaa ainakin kuvien perusteella äärimmäisen siistiltä.

Ulkoa kaksivärisen sinisen Silver Seraphin sisusta on vuorattu beigen nahan ja sinisen lattiamaton yhdistelmällä, joka koristaa tavaratilaakin. Lisäksi ruumaan on sovitettu kaksi sateenvarjoa, jotka on kiinnitetty modernien Rollsien tapaan takapenkin selkänojan taustapuolelle. Monikäyttöisyyttäkään ei ole unohdettu. Tavaratilan lattian saa nimittäin taitettua piknik-pöydäksi, ja autosta löytyvät myös telineet samppanja- tai viinipulloille sekä kahdelle taskumatille.

Farmari-Rollsin suurin erikoisuus piilee tavaratilan vasemman reunan verhoilun kätköissä. Sinne on nimittäin kätketty käsisuihku, jota ei ole kuitenkaan tarkoitettu kuljettajan tai takapenkin herrasväen virkistykseksi. Suihkulla voi sen sijaan huuhtaista vaikkapa kuraiset saappaat tai metsästyskoiran jalat, ja Rolls onkin kuulemma toiminut edellisen omistajansa hieman keskimääräistä hienompana metsästysautona. Tässä tapauksessa farmarin shooting brake -nimitys olisi siis enemmän kuin paikallaan.

Suosittelemme

Fiiniä farmaria liikuttaa tehtaan jäljiltä oleva 5,4-litrainen vapari-V12, joka luovuttaa 326 hevosvoimaa. Teholukema on kaukana nyky-Rollsien vastaavista, mutta yksittäiskappaleena tehty farmari on ainakin tyylin osalta paljon yksilöllisempi valinta. Perusmallisten Silver Seraphien hinnat eivät enää nykypäivänä päätä huimaa, ja saman kohtalon on joutunut jakamaan myös Bentley Arnage -sisarmalli. Italiassa myynnissä oleva farkku on kuitenkin toista maata, koska käsityönä rakennetusta erikoisuudesta pyydetään peräti 162 500 euroa.

LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat