Tipparellun paluu konkretisoituu – Pariisin autonäyttelyssä esitellään sähköisen crossoverin konsepti

Tippana Suomessa tunnetun Renault 4:n tuotanto päättyi 30 vuotta sitten yli 30 vuoden valmistuksen jälkeen. Tipparellu on nyt tekemässä 5:n tavoin comebackia ranskalaisvalmistajan mallistoon sähkön voimin.

Uudesta Viitosesta tulee urbaani kaupunkiauto, kun taas tuleva 4 saa crossover-henkisen habituksen. Tuotantoautoa saadaan odotella vielä muutama vuosi, mutta pikapuoliin ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä nähdään jo konseptiauto aiheen tiimoilta. Siitä julkaistiin nyt ensimmäiset tiiserikuvat.

Kylkikuvan perusteella tutkielma on ehkä hieman Dacia Dusteria pienempi SUV, jonka muodot sisältävät useita viittauksia klassiseen esikuvaan. Niihin kuuluvat takimmaisen kattopilarin muoto ja siihen sovitettu ikkuna, peräpään viisto kulma ja päällekkäin sijoitetut takavalot sekä etureunastaan laskeva melko vaakasuora konepelti. Toisesta kuvasta erottuu puolestaan ledivaloilla kehystetty maski, jonka perusmuodot ovat myöskin tutut vanhasta Tipparellusta.

Maasturityylistä seikkailuhenkeä haetaan puolestaan isojen pyörien, korkean maavaran sekä kattotelineen avulla, ja lokasuojien reunoistakin löytyvät ilmeisesti levikkeet. Peilit on konseptissa korvattu litteisiin ulokkeisiin sijoitetuilla kameroilla, ja takalasin päällekin on sovitettu jonkinlainen ”seikkailupakkaus”. Aavikkorallityyliset höysteet jäänevät kuitenkin vain tutkielman erikoisuuksiksi tuotantoautosta julkisuuteen aiemmin putkahtaneiden patenttikuvien perusteella.

Suosittelemme

Renaultin päämuotoilija Gilles Vidal on kertonut, että retrohenkiset 4 ja 5 tulevat eroamaan myös designinsa puolesta muusta mallistosta. Vuosina 1961-1992 yli kahdeksan miljoonan auton valmistusmäärään yltänyttä alkuperäistä Tipparellua sai joinakin vuosina myös maavaraltaan korkeampana nelivetoversiona, joten ajatus auton uudelleensyntymästä katumaasturina ei ole aivan tuulesta temmattu.

Mahdollisesti 4ever-nimen saava uusi tulkinta tulee sijoittumaan Renaultin sähköautomallistossa pikkuautoluokkaan kuuluvan 5:n ja kompaktiautojen segmenttiä edustavan Megane E-Techin väliin. Henkilömallin lisäksi luvassa lienee kevyiden hyötyautojen sarjaan solahtava pakettiversio, jolla kelpaa toimittaa boulangerien patonkeja paikallisesti päästöttömästi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat