Tesla Model S P100D:n tarkat teho- ja vääntölukemat selvisivät vihdoinkin: lähes 590 heppaa ja yli 1200 newtonia!

Netti on on ollut viime aikoina pullollaan videoita, joissa tämän hetken nopein Tesla, eli Model S P100D on pitänyt kiihdytyssuoralla monia muskeli- ja superautoja pilkkanaan.

Kahdella sähkömoottorilla varustetun auton kokonaistehoa on ollut hankala laskea virallisen kaavan mukaisesti, koska moottorit eivät luovuta täyttä potkuaan samanaikaisesti. Tesla kertoi jossakin vaiheessa hieman miedomman P90D:n kokonaistehoksi noin 700 hevosvoimaa, mutta virallista lukemaa jouduttiin myöhemmin korjailemaan alaspäin edellä mainitusta syystä.

Ludicrous Plus -moodilla varustettu Tesla Model S P100D pystyy pinkaisemaan vain 2,28 sekunnissa nollasta 60 mph:n (96 km/h) nopeuteen, eli se on tällä hetkellä maailman nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto. Eksklusiivisimmat hyperautotkin jäävät tässä lajissa sähkötykille, joten voimaa on pakko olla melkoinen määrä laskutavasta riippumatta.

Drag Times päätti ottaa selvää Teslan todellisesta potkusta, ja niinpä auto vietiin dynamometrin rullille. Sähköauto alkoi ensin antaa vikakoodeja, ja täyttä tehoa ei saatu ulos. Pian ongelmat saatiin kuitenkin selätettyä, ja Model S:lle onnistuttiin tekemään luotettava tehomittaus. Tulos on komeaa katseltavaa, koska sähköautosta irtosi 588,79 hevosvoiman kokonaisteho. Se ei ole kuitenkaan vielä mitään maksimivääntöön verrattuna, joka oli musertavat 1247 newtonia!

Teslan huima kiihtyvyys paikaltaan selittyy juuri tällä lukemalla. Lisäksi testiauton akut olivat vain 88-prosenttisesti täynnä, ja pyörät löivät väistämättä tyhjää nelivedosta huolimatta. Todelliset arvot täysillä akuilla saattavat olla vieläkin parempaa tasoa, ja oikeaksi väännöksi arvellaan 1290 newtonia liippaavaa lukemaa. Sähköautoja on siis entistäkin hankalampi väittää laiskoiksi ja tylsiksi kulkupeleiksi.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat