Tesla ei pysy Cybertruckin kysynnän perässä

Tesla tiedotti, että uudet Cybertruck-tilaukset täytetään vasta ensi vuoden puolella.

Tesla Cybertruckilla on ollut melkoisia haasteita matkan varrella, ja sen muotoilukin on monille perinteisille lava-auton ostajille liian futuristinen. Todellisuus on kuitenkin ihmeellinen, sillä niin monet amerikkalaiset haluavat palavasti oman lava-Teslansa, että jonotuslista ulottuu jo nyt vuoteen 2025 saakka.

Useiden viivästysten jälkeen Tesla lanseerasi vihdoin Cybertruckinsa viime syksynä, ja pieni määrä innokkaita ostajia onnistui saamaan omansa toimitettuna ennen vuoden loppua. Useimmat tilauksista oli tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden aikana, ja vielä viime aikoihin asti Teslan verkkosivusto ehdotti, että kaikki ”tänään tehdyt tilaukset johtaisivat siihen, että ostajat saavat käsiinsä Cybertruckin nykyhetken ja ensi tammikuun välillä”.

Nyt Teslan vähittäismyyntisivusto on kuitenkin päivitetty. Uudet laskelmat osoittavat, että uudet tilaukset täytetään vasta ensi vuonna, mutta sivustolta ei käy toistaiseksi ilmi, kuinka pitkälle vuoteen 2025 asiakkaat saavat joutua odottamaan omaa viivoittimella suunniteltua lavamalliaan. Teslalla on arvioitu olevan huikeat yli kaksi miljoonaa ennakkotilausta Cybertruckille, ja autonvalmistaja on aiemmin ilmoittanut, että Teksasin Austinissa sijaitseva tehdas pystyy suoltamaan 250 000 sähköautoa vuosittain kapasiteetin ollessa täydessä valmiudessa.

Sekä 99 990 dollarin Cyberbeast, että 79 990 taalan hintalapulla varustettu nelivetomalli venähtävät siis ensi vuoden puolelle. Cyberbeastin 857 hevosvoimainen voimansiirto kiihdyttää sen 0-97 km/t vauhtiin 2,6 sekunnissa, ja tarjoaa 209 km/t huippunopeuden. Hinnat alkaen neljällä renkaalla raapivan mallin omistajan on tyytyminen 608 heppaan, ja sadan kilometrin tuntumaan lavajärkäle tarvitsee 4,1 sekuntia.

Koska uusien asiakkaiden on nyt odotettava vuoteen 2025 asti luksukkaampaakin Cybertruckia, voi osan valinta suosiolla kohdistua halvimpaan mahdolliseen takavetoversioon, jonka sekin pitäisi olla saatavilla ensi vuoden puolella. Tarkempia tietoja ei ole vielä juurikaan saatavilla tästä yksimoottorisesta mallista, mutta Tesla on jo ehtinyt julistaa, että se maksaa enää 60 990 dollaria, ja saavuttaa satasen matkanopeuden 6,5 sekunnissa.

LähdeCarscoops

Lue lisää