Tekeekö targa-Supra paluun – Toyota esittelee klassisen korimallin uutta tulkintaa enteilevän konseptin

Toyota Supra teki vajaat pari vuotta sitten comebackin markkinoille viidennen sukupolven voimin, joka on kehitetty yhteistyössä BMW:n kanssa. Uutta Supraa on tähän asti saanut pelkästään kovakattoisena coupéna, mutta asiaan voi tulla pian muutos.

Supran kolmannen ja neljännen sukupolven imagoon vaikutti merkittävästi irrotettavalla kattopalalla varustettu Targa, joka toi japanilaissporttiin tuulahduksen avoautoa. Neljännen sukupolven targa-Supra piirtyi autofanien verkkokalvoille erityisesti Fast & Furious -leffojen oranssina tuning-luomuksena, mutta myös alkuperäiskuntoiset Targat ovat nykyään kovaa valuuttaa keräilijöiden keskuudessa.

Vaikka uusi Supra on omaa sukua BMW Z4, Toyota on kovasti yrittänyt korostaa auton yhteyttä neljännen sukupolven malliin. Esimerkiksi viime vuoden SEMA Show’ssa japanilaiset paljastivat ysäriteemaisen Supra Heritage Editionin, jota oli höystetty neloskorisen Supran kaltaisella isolla takaspoilerilla ja retrohenkisillä takavaloilla. Tänä vuonna tuning-väen mekka SEMA Show järjestetään ainoastaan virtuaalisesti koronpandemian vuoksi, mutta Toyota esittelee tapahtuman yhteydessä jälleen joukon tehdastuunattuja Supria.

Niistä kiinnostavin on GR Supra Sport Topiksi nimetty tutkielma, jossa on irrotettava katto vanhojen Targojen malliin. Autosta julkaistiin jo tiiserivideo, josta käyvät ilmi suunnittelijatiimin tärkeimmät ideat. Neloskorisen targa-Supran katto irtosi yhtenä palana, mutta uudessa tulkinnassa paloja on kaksi niiden mahduttamiseksi helpommin takaluukkuun. Suunnittelijoiden ajatuksissa kattopalojen lukitus avautuisi painamalla auton avaimessa olevaa nappia, mutta idean konkreettinen toteutus on vielä työn alla.

Lisäksi auton koriin suunnitellaan lisäjäykisteitä auki leikatun katon kompensoimiseksi. Niitä ei kuitenkaan välttämättä tarvita kovin paljon, koska Supra on tehty yhteiselle perusrakenteelle täysin avokattoisen BMW Z4:n kanssa, jossa korin jäykisteet ovat olleet mukana jo piirustuslaudalta lähtien. Irrotettavien kattopalojen lisäksi Supra Sport Top -konseptissa on muutamia SEMA:an sopivia lisäherkkuja. Niiden joukkoon kuuluvat isompi etusplitteri, vakiota muhkeammat sivuhelmat ja kookkaampi diffuusori takapuskurin alla.

Lisäksi takanäkymää koristaa jälleen neljännen sukupolven Supran mieleen tuova iso spoileri. Uutta Targaa uumoiltiin jo useampi vuosi sitten Supran viidennen painoksen pohjalta, joten ehkäpä Toyota testaa nyt suuren yleisön reaktioita tutkielman avulla ennen kuin autolle näytetään vihreää valoa tuotantoon. Pidämme peukkuja tämän vaihtoehdon puolesta, koska uusi targa-Supra olisi hieno lisä Toyotan nykymallistoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat