Tekeekö targa-Supra paluun – Toyota esittelee klassisen korimallin uutta tulkintaa enteilevän konseptin

Toyota Supra teki vajaat pari vuotta sitten comebackin markkinoille viidennen sukupolven voimin, joka on kehitetty yhteistyössä BMW:n kanssa. Uutta Supraa on tähän asti saanut pelkästään kovakattoisena coupéna, mutta asiaan voi tulla pian muutos.

Supran kolmannen ja neljännen sukupolven imagoon vaikutti merkittävästi irrotettavalla kattopalalla varustettu Targa, joka toi japanilaissporttiin tuulahduksen avoautoa. Neljännen sukupolven targa-Supra piirtyi autofanien verkkokalvoille erityisesti Fast & Furious -leffojen oranssina tuning-luomuksena, mutta myös alkuperäiskuntoiset Targat ovat nykyään kovaa valuuttaa keräilijöiden keskuudessa.

Vaikka uusi Supra on omaa sukua BMW Z4, Toyota on kovasti yrittänyt korostaa auton yhteyttä neljännen sukupolven malliin. Esimerkiksi viime vuoden SEMA Show’ssa japanilaiset paljastivat ysäriteemaisen Supra Heritage Editionin, jota oli höystetty neloskorisen Supran kaltaisella isolla takaspoilerilla ja retrohenkisillä takavaloilla. Tänä vuonna tuning-väen mekka SEMA Show järjestetään ainoastaan virtuaalisesti koronpandemian vuoksi, mutta Toyota esittelee tapahtuman yhteydessä jälleen joukon tehdastuunattuja Supria.

Niistä kiinnostavin on GR Supra Sport Topiksi nimetty tutkielma, jossa on irrotettava katto vanhojen Targojen malliin. Autosta julkaistiin jo tiiserivideo, josta käyvät ilmi suunnittelijatiimin tärkeimmät ideat. Neloskorisen targa-Supran katto irtosi yhtenä palana, mutta uudessa tulkinnassa paloja on kaksi niiden mahduttamiseksi helpommin takaluukkuun. Suunnittelijoiden ajatuksissa kattopalojen lukitus avautuisi painamalla auton avaimessa olevaa nappia, mutta idean konkreettinen toteutus on vielä työn alla.

Lisäksi auton koriin suunnitellaan lisäjäykisteitä auki leikatun katon kompensoimiseksi. Niitä ei kuitenkaan välttämättä tarvita kovin paljon, koska Supra on tehty yhteiselle perusrakenteelle täysin avokattoisen BMW Z4:n kanssa, jossa korin jäykisteet ovat olleet mukana jo piirustuslaudalta lähtien. Irrotettavien kattopalojen lisäksi Supra Sport Top -konseptissa on muutamia SEMA:an sopivia lisäherkkuja. Niiden joukkoon kuuluvat isompi etusplitteri, vakiota muhkeammat sivuhelmat ja kookkaampi diffuusori takapuskurin alla.

Lisäksi takanäkymää koristaa jälleen neljännen sukupolven Supran mieleen tuova iso spoileri. Uutta Targaa uumoiltiin jo useampi vuosi sitten Supran viidennen painoksen pohjalta, joten ehkäpä Toyota testaa nyt suuren yleisön reaktioita tutkielman avulla ennen kuin autolle näytetään vihreää valoa tuotantoon. Pidämme peukkuja tämän vaihtoehdon puolesta, koska uusi targa-Supra olisi hieno lisä Toyotan nykymallistoon.

Suosittelemme

https://www.youtube.com/watch?v=QAMbnKOJs44

Lue lisää