Täyssähköisen hippibussin teknisiä tietoja julkaistiin – VW ID. Buzzissa on takaveto ja 204 hevosvoimaa

ID. Buzzin nimellä tunnettua Volkkarin hippibussin sähköistä uudelleentulkintaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Konseptimalli esiteltiin jo viisi vuotta sitten, ja tuotantoversio astuu vihdoinkin estradille ensi kuussa.

Virallinen esittely tapahtuu 9.3., mutta Volkswagen on jo julkaissut autosta kuvia enää kevyen naamioteippauksen peittämänä. Nyt uutuudesta kerrottiin myös ensimmäisiä teknisiä tietoja. Varsin lyhyillä korinylityksillä varustettu ID. Buzz ja auton Cargo-pakettiversio rullaavat vakiona 18-tuumaisten pyörien varassa, mutta lisähintaan saatavilla on jopa 21-tuumaiset kiekot.

Auton pituudeksi kerrotaan tarkalleen 4712 milliä, kun taas leveys on 1985 milliä ja korkeus 1937 milliä. Akselivälillä on puolestaan mittaa 2988 millin verran. Sähköbussi on siis 193 milliä lyhyempi kuin T6.1-sukupolven Multivan, mutta akseliväli on samaa luokkaa. Lisäksi ID. Buzz on peräti 81 milliä muutaman vuoden takaista polttomoottorimallia leveämpi.

Viisipaikkaisessa sisustassa on puolestaan 1121 litran tavaratila toisen penkkirivin takana. ID. Buzz Cargo on taas kolmipaikkainen pakettiversio, jossa tavaratila ja ohjaamo on erotettu toisistaan väliseinällä. Auton pitäisi sopia hieman vaativampaankin jakelukäyttöön, koska tavaratilan kooksi kerrotaan yli 3900 litraa. Ohjaamosta ei annettu muita tietoja, mutta sen tyyli on aiempien kuvien perusteella hyvin lähellä VW:n ID-sarjan muita sähköautoja.

Suosittelemme

Sama koskee perusrakennettakin, koska myös ID. Buzz on tehty pelkästään sähköautoihin suunnitellun MEB-rakenteen varaan. Virta saadaan 82 kWh:n akkupaketilta, ja taka-akselille sijoitettu voimanlähde tarjoaa 204 hevosvoiman huipputehon ja 310 newtonmetrin maksimiväännön. Toimintasädettä ei ole vielä kerrottu, mutta huippunopeus on sähköisesti rajoitettu 145 km/h:n lukemaan.

Autoon saa lukuisia ajoavustimia, joiden joukkoon kuuluu pysäköinnin itsenäisesti hoitava Trained Parking -toiminto. Myös osittain autonomisen ajamisen mahdollistava Travel Assist on kehittynyt, ja sähköbussista löytyy ns. Car2X-teknologiaa auton ja muun ympäristön väliseen viestintään. Euroopassa ID. Buzzin myynti alkaa tulevan syksyn aikana, ja Atlantin toisella puolella tarjolle tulee myös pidempiakselivälinen versio.

LähdeCarscoops

Lue lisää