Täyssähköinen Jeep tyhjensi pajatson – kompakti Avenger on Vuoden Auto Euroopassa

Vuoden Auto Euroopassa on valittu jo vuodesta 1964 lähtien, jolloin ykkössijalle nousi brittiläinen Rover 2000. Kauas on edetty noista ajoista, koska tittelin uusin haltija on Puolassa valmistettava täyssähköinen Jeep.

Euroopan johtavien autotoimittajien valinta julkistettiin tänä vuonna jo tavallista aiemmin Brysselin autonäyttelyn yhteydessä, koska perinteistä Geneven näyttelyä, jossa valinta on yleensä kerrottu, ei tänäkään vuonna järjestetä. Vuoden 2023 Vuoden Auto Euroopassa -äänestyksen ykkössijalle nousi jopa ehkä vähän yllättäen uusi Jeep Avenger, joka edustaa legendaarisen maasturibrändin uutta suuntaa.

Kuva: Jeep

Kompakti Avenger on tehty Stellantis-emokonsernin ranskalaislähtöisen perusrakenteen varaan, ja sitä saa Italiaa sekä Espanjaa lukuun ottamatta pelkästään täyssähköisellä voimanlähteellä. Jeepin tuore ote vetosi 23 maata edustaneeseen 57 toimittajaan 328 pisteen edestä, kun kakkossijalle yltänyt VW ID. Buzz joutui tyytymään 241 pisteeseen. Kolmossijan nappasi puolestaan Nissan Ariya 211 pisteellä, eli sähköautot dominoivat äänestystä.

Seuraavina tulivat Kia Niro 200 pisteellä, 163 pistettä kerännyt Renault Austral, Peugeot 408 149 pisteellä sekä Subaru Solterran ja Toyota bZ4X:n muodostama parivaljakko 133 pisteen voimin. Jeepin ensimmäinen sähköauto seuraa Vuoden Autona Euroopassa tittelin viime vuonna voittanutta Kia EV6:ta, ja vuonna 2021 valinta kohdistui Toyota Yarikseen. Sitä ennen vuorossa oli Peugeot 208 ja vuonna 2019 Jaguar I-Pace.

Kuva: Nissan

Ensimmäinen Vuoden Autoksi Euroopassa valittu sähköauto oli Nissan Leaf jo vuonna 2011, ja tätä nykyä sähkömoottori alkaa olla jo ennakkoedellytys kärkijoukkoon pääsemiseksi. Tänä vuonna jury oli pienentynyt neljällä jäsenellä aiempaan verrattuna, koska venäläisiä toimittajia ei huolittu enää mukaan.

Juryn jokaisella jäsenellä oli jaettavanaan 25 pistettä, ja yhdelle autolle ei saanut antaa 10 pistettä enempää. Lisäksi jokaisen tuomarin piti jakaa pisteensä vähintään viiden auton kesken. Tärkeimpien valintakriteerien joukkoon äänestyksessä kuuluvat tekniset innovaatiot sekä vastine rahalle, joita Jeepistä löytyi tänä vuonna muita enemmän.

Kuva: Jeep
LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat