Täyssähköinen hot hatch tulossa – uuden Fiat 500:n Abarth-versio on jo työn alla

Fiat esitteli täyssähköisen 500:n jo kaksi vuotta sitten, mutta vanhempi polttomoottorimalli ja sen pohjalta kehitetyt Abarth-versiot ovat edelleen tuotannossa. Myös Abarth siirtyy kuitenkin pian sähkövoimaan.

Polttomoottori-500:n sporttimalleina toimivat Abarth 595:t ja 695:t ovat olleet markkinoilla jo reilusti yli kymmenen vuotta, eli automaailman tavallisen uudistumistahdin mukaan ne olisi korvattu jo ajat sitten tuoreilla malleilla. Fiat ei ole kuitenkaan pitänyt kiirettä taskurakettien uudistamisen kanssa, koska ne ovat käyneet edelleen mainiosti kaupaksi. Täyssähköisestä seuraajasta vihjattiin kuitenkin jo syksyllä 2020 uuden 500:n lanseerauksen yhteydessä, ja nyt autosta saatiin hieman lisätietoja.

Abarthin toimitusjohtaja Oliver François kertoi brittiläiselle Autocarille, että täyssähköisen hot hatchin kehitystyö on jo hyvässä vauhdissa. Sähkö-Abarthin luominen on kuitenkin ollut monimutkaisempaa kuin alun perin ajateltiin, koska aito Abarth vaatii erilaisen sähkövoimanlähteen kuin 500:n perusmalli. Kasvaneen tehon myötä myös esimerkiksi voimansiirtoa ja jarruja täytyy muokata, mikä on pidentänyt tuotekehitysprosessia.

Tästä huolimatta François on edelleen optimistinen auton lanseerausajankohdan suhteen. Autocarin tietojen mukaan sähkö-Abarth esitellään vuonna 2023, mutta Stellantis-emokonsernin äskettäin julkaisemassa tiekartassa Abarthin osalle ei ollut merkitty yhtään uutta sähköautoa tai hybridiä ensi vuoden puoliväliin mennessä. Sähköinen hot hatch lanseerataan siis todennäköisesti vuoden 2023 loppupuolella, koska jo seuraavana vuonna koko Abarth-brändistä tulee täyssähköinen.

Suosittelemme

Abarthin tuleva valikoima koostuu parhaimmillaan kolmesta eri mallista, eli 500:n umpi- ja rättikattoversion lisäksi suunnitteilla saattaa olla myös jonkin muun sähkö-Fiatin pohjalta tehty Abarth-versio. Abarthin sähkö-500 saa varmasti perusautoa sporttisemman korisarjan sekä vanteet bensamallien tylliin, mutta reilun 300 kilometrin toimintamatka saattaa lyhentyä entisestään suorituskyvyn kasvun myötä. Autoon kehitetään myös omanlaisensa soundi bensakoneen pörinän korvikkeeksi, mutta haluttaessa Abarthilla voi ajaa täysin äänettömästikin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat