Täyssähköinen Alfa Romeo Giulia tulee kahden vuoden päästä – Quadrifoglio-huippumallissa on 1000 heppaa

Alfa Romeo aikoo tarjota pelkkiä sähköautoja vuodesta 2027 alkaen. Tärkeä osa uusittua mallistoa on seuraavan sukupolven Giulia, jonka sähkömoottorit tarjoavat parhaimmillaan nelinumeroisen hevosvoimamäärän.

Perinteikäs italialaismerkki on jälleen kerran uuden tulemisen kynnyksellä ties kuinka monettako kertaa pitkän historiansa aikana. Tällä kertaa Alfan uusi aika starttasi kompaktin Tonale-crossoverin myötä. Pitkälti Tonalen ansiosta Alfa Romeon myyntilukemat kasvoivat Euroopassa viime vuonna 22 prosentilla, mutta täytyy toki muistaa, että lähtötaso oli monissa maissa todella matalalla.

Kuva: Alfa Romeo

Tonalesta tarjotaan vasta eri tasoisia hybridejä, mutta Alfa aikoo olla koko automaailman nopein brändi siirryttäessä nykytilanteesta täyssähköiseen mallistoon. Brittiläisen Autocarin tietojen mukaan yksi ensimmäisistä sähkö-Alfoista on nykyisen Giulian seuraaja, joka näkee päivänvalon jo vuonna 2025. Voimalinjan ohella uusiksi menee myös korimalli, koska uudessa Giuliassa yhdistellään ilmeisesti sedanin ja farmarin piirteitä laajempien ostajaryhmien tavoittamiseksi.

Jo perusmallin kerrotaan tarjoavan noin 350 hevosvoimaa, ja miedommassa Veloce-sporttiversiossa on tymäkät 800 heppaa. Vielä paremmaksi pistää nelivetoinen Quadrifoglio-huippumalli, jossa on Alfa Romeon toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparaton mukaan lähes hyperautosarjan teholukema, eli noin 1000 hevosvoimaa. WLTP-normin mukaiseksi toimintamatkaksi lupaillaan puolestaan jopa 700 kilometriä, ja muotoilunkin pitäisi kuulemma olla juuri sitä Alfaa mitä ostajat haluavat.

Kuva: Alfa Romeo

Vielä ennen Giuliaa tulossa on mallistossa Tonalen alapuolelle sijoittuva pienempi crossover, joka saa Brennero-nimen maineikkaan alppisolan mukaan. Ensi vuonna esiteltävää Jeep Avengerin sisarmallia saa vielä hybridinäkin, mutta pääpaino on täyssähköisissä versioissa. Edellä mainittujen lisäksi suunnitteilla on vielä Stelvio-katumaasturin sähköinen seuraaja sekä isompi sähkösedan, jolle on kaavailtu tärkeää roolia erityisesti USA:n ja Kiinan markkinoilla vuodesta 2027 lähtien.

Alfan polttomoottorikauden joutsenlauluksi jäävä urheiluautokin on vielä esittelemättä. Todennäköisesti 6C-nimen saava keskimoottorinen superauto on kuulemma jo myyty loppuun, vaikka uutuutta ei ole vielä edes tuotu julkisuuteen. Tuo hetki koittaa ilmeisesti kesällä, jolloin nähdään myös, onko 1960-luvun 33 Stradalesta inspiraationsa saaneessa 6C:ssä hybriditekniikkaa vai pelkästään perinteinen polttomoottori.

Kuva: Alfa Romeo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat