Täysin uusi Kia Sportage paljastetaan Frankfurtin autonäyttelyssä

Kia Motors paljastaa täysin uuden Kia Sportagen ensimmäisen kerran maailmanlaajuisesti Frankfurtin autonäyttelyssä 15. syyskuuta.

Neljännen sukupolven Sportagen tunnuspiirteenä on rohkea ja edistyksellinen muotoilu, joka huokuu voimaa ja ketteryyttä. Dynaaminen ja kompakti SUV vetoaa veistoksellisilla linjoillaan. Sisältä täysin uusi Sportage tarjoaa yksinkertaista, modernia tyyliä ensiluokkaista laatuvaikutelmaa korostaen.

Uuden Sportagen muotoilusta on vastannut Kian Euroopan muotoilukeskus.

Kia Sportage

Historiaa: Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu  eteläkorealainen  autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on yli 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on kymmenen valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii noin 150 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on noin 45 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti noin 49 000 työntekijää. Kia on eniten myyntiään kasvattanut automerkki Euroopassa.
Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,7 prosenttia vuonna 2014. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat. Kia on Suomen kolmanneksi suosituin automerkki yksityisautomarkkinoilla.
Kian maahantuontiyhtiö Suomessa on Delta Motor Group.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat