Täysin uusi Kia Sportage paljastetaan Frankfurtin autonäyttelyssä

Kia Motors paljastaa täysin uuden Kia Sportagen ensimmäisen kerran maailmanlaajuisesti Frankfurtin autonäyttelyssä 15. syyskuuta.

Neljännen sukupolven Sportagen tunnuspiirteenä on rohkea ja edistyksellinen muotoilu, joka huokuu voimaa ja ketteryyttä. Dynaaminen ja kompakti SUV vetoaa veistoksellisilla linjoillaan. Sisältä täysin uusi Sportage tarjoaa yksinkertaista, modernia tyyliä ensiluokkaista laatuvaikutelmaa korostaen.

Uuden Sportagen muotoilusta on vastannut Kian Euroopan muotoilukeskus.

Kia Sportage

Historiaa: Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu  eteläkorealainen  autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on yli 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on kymmenen valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii noin 150 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on noin 45 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti noin 49 000 työntekijää. Kia on eniten myyntiään kasvattanut automerkki Euroopassa.
Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,7 prosenttia vuonna 2014. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat. Kia on Suomen kolmanneksi suosituin automerkki yksityisautomarkkinoilla.
Kian maahantuontiyhtiö Suomessa on Delta Motor Group.

Lue lisää