Tästä ei Rolls-Royce enää erikoisemmaksi muutu – Sbarron korittama Camargue tehtiin Marokon kuninkaalle haukkametsästystä varten

Tätä nykyä superluksustasoa edustavan maasturin tai SUV:n saa suoraan kaupasta. Reilut neljä vuosikymmentä sitten valinnanvaraa ei juuri ollut, joten äärimmäisen ylellistä maastokelpoista autoa etsivien piti kääntyä koriräätälien puoleen.

Tällainen tapaus sattui esimerkiksi Marokon kuningas Hassan II:n kohdalle, joka etsi haukkametsästykseen sopivaa loistoautoa. Kuningas olisi voinut teettää esimerkiksi vakiota ylellisemmän yksittäiskappaleen Range Roverin pohjalta, mutta vasta Rolls-Royce oli tarpeeksi tasokas lähtökohta. Valinta kohdistui aikansa kalleimpana autona tunnettuun kaksioviseen Camargueen, joka lähetettiin Sveitsiin Franco Sbarron pajalle todella mittavia muutoksia varten.

Vuoden 1977 luksus-coupé muuttui Sbarron käsittelyssä niin paljon, että lähtökohdan tunnistaa enää Rollsin keulasta. Camarguesta tehtiin pelkillä oviaukoilla varustettu “maastoauto”, jonka tuulilasinkin sai taitettua alas Jeepin tyyliin. Siniseksi maalatun luomuksen alla pyörivät melkoiset donitsirenkaat, jotka on kietaistu paljon alkuperäistä leveämmille vanteille. Keskiökapseleita koristavat edelleen Rolls-Roycen logot, jotta merkki ei jää epäselväksi autoa sivustakaan katsoessa. Kovin pahaan maastoon takavetoisella luomuksella ei kuitenkaan kannata suunnata.

Haukkajahtiin voi lähteä neljä henkilöä, jotka istuvat oranssinruskealla nahalla vuoratuissa ja sinisillä tehostenauhoilla höystetyissä erillisistuimissa. Turvavyötkin ovat siniset, ja sama koskee myös kojelaudan koristepaneelia, lattiamattoja sekä paahtavalta Marokon auringolta suojaavaa kangaskattoa. Se vaikuttaa kuitenkin melko telttahenkiseltä Sbarron hyvästä yrityksestä huolimatta.

Suosittelemme

Takalokasuojan alta työntyvät sivuputket, jotka voisivat kertoa viritetystä tekniikasta. Rollsin teholukemaksi kerrotaan kuitenkin 212 hevosvoimaa, eli samaa luokkaa kuin mitä brittien 6,75-litrainen veekasi tuotti vakiokunnossa. Marokon kuninkaan entinen haukkametsästysauto on tällä hetkellä myynnissä AutoScout24-sivustolla, jossa sitä kauppaa erikoisiin klassikkoautoihin keskittynyt saksalainen Michael Fröhlich. Hintapyyntö on 248 000 euroa, eli täsmälleen saman verran kuin millä sama Rolls myytiin edellisen kerran kuusi vuotta sitten.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat