Tästä ei Porschen väriyhdistelmä enää erottuvammaksi muutu – 993 Turbon ensimmäinen omistaja oli kuwaitilainen sheikki

Porsche 911:n 993-sukupolvi on keräilijöiden keskuudessa erityisen haluttu, koska siinä käytettiin viimeistä kertaa urheiluautolegendan alkuperäistä peruskoria ja ilmajäähdytteistä moottoria. Mallisarjan himotuimpiin versioihin kuuluu nelivetoinen Turbo, jollainen kelpasi uutena Kuwaitin pääministerillekin.

Tämän jutun auto on vuoden 1998 911 Turbo S, jonka tilasi uutena Kuwaitin pääministerinä toiminut sheikki Nasser Al-Mohammed Al-Sabah. Sheikin toiveet auton väriyhdistelmän suhteen olivat vähintään erikoiset, mutta Porschen yksilöintiosasto teki työtä käskettyä. Turbon ulkoväriksi valittiin Vanilla Yellow -nimellä kulkenut sävy, joka on ainakin kuvien perusteella lähempänä mintunvihreää. Sheikki piti väristä ilmeisen paljon, koska myös etupuskurin mustat muoviritilät saivat samaa sävyä pintaansa.

Ulkoväri ei ole kuitenkaan mitään auton sisustaan verrattuna. Turbon kabiinia dominoi todella räikeä värimaailma, joka koostuu pääosin kirkuvan oranssista ja keltaisesta. Näitä sävyjä löytyy penkeistä, kojelaudasta, ratista, keskikonsolista, ovipaneeleista, kattoverhoilusta ja jopa turvavöistä. Kojelaudan nupit ja sähköikkunoiden katkaisijatkin ovat oranssit, kun taas ilmasuulakkeet ja mittarien pohjat hohtavat keltaisina. Nahassa ei ole säästelty eri osia verhotessa, ja puukoristeitakin on Porschen ohjaamoon sovitettu vähintään riittävästi.

Ruskean jalopuun sopivuudesta oranssin ja keltaisen nahan kaveriksi voi olla montaa mieltä, mutta ainakin lattiamatot ja oviverhoilujen alaosat ovat ruskeat. Porschen ensimmäisestä omistajasta kertovat myös niskatukiin brodeeratut NMS-nimikirjaimet. Vaikka auto räätälöitiin täysin sheikin toiveiden mukaisesti, hän ei ajanut Porschella käytännössä lainkaan. Turbon mittarissa oli nimittäin vaivaiset 29 kilometriä, kun se päätyi Saksaan Porsche Classicin entisöitäväksi vuonna 2010.

Suosittelemme

Porschella kesti työn parissa peräti neljä vuotta, eli auto oli ilmeisesti kärsinyt kunnolla varastoinnissa. Entisöinnin jälkeenkään autolla ei ole juuri ajettu, koska mittarilukema on tällä hetkellä 135 kilometriä. Turbo on parhaillaan tarjolla Kanadan Ontariossa Pfaff Reserve -nimisessä liikkeessä, muta hinnasta ei ole tietoa. Tällaisella historialla ja ajomäärällä varustettu 993 Turbo ei voi olla halpa, vaikka väriyhdistelmä saattaakin karsia osan potentiaalisista ostajista.

LähdeCarscoops

2 KOMMENTIT

  1. No ei tuolla pysty ajamaan, päätä rupesi särkemään ja paha olo tuli pelkästään sisustan kuvien perusteella.. 🤢

  2. Taas hyvä esimerkki ihmisestä, kenelle raha ei merkitse mitään, koska sitä on aivan liikaa
    Tuollainen auto on tehty ajettavaksi ja on nimenomaan ajajan auto.
    Yksi legendaarisimmista menopeleistä ,joka kelpaisi kenelle tahansa autofriikille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat