Tästä ei auto enää kulmikkaammaksi muutu – Partisan One tarjoaa nykyaikaisten mukavuuksien sijasta 100 vuoden takuun

Land Rover Defenderin ja Mersun G-luokan kaltaiset kulmikkaat maasturit ovat kohonneet melkoisiksi kulttiautoiksi viime vuosina. Ne molemmat aloittivat uransa ammatti- tai sotilaskäyttöön tehtyinä karuina laitteina, mutta varsinkin Mersu on etääntynyt melkoisesti alkuperäisestä ideasta. Nykyiseen G-luokkaan saa nimittäin lähes kaikki mahdolliset herkut AMG:n yli 600-heppaista tuplaturbo-V12:ta myöten. Defender pysyi uskollisempana juurilleen, mutta valitettavasti legendan tuotanto lopetettiin pari vuotta sitten peräti 67 vuoden valmistuksen jälkeen.

Uusi Defender on tulossa muutaman vuoden päästä, mutta siitä tulee väistämättä vähemmän karu kuin alkuperäisestä mallista. Mahdollisimman yksinkertaista maasturia etsivien rukouksiin on kuitenkin vastattu aivan toiselta suunnalta. Uusi saksalaisbrändi Partisan Motors esitteli nimittäin One-nimisen luomuksen, joka saa Defenderinkin näyttämään suorastaan luksusautolta. Saksalaistulokkaan linjat ovat niin kaukana kaikenlaisesta eleganssista, että auton kohdalla on hankala puhua varsinaisesta muotoilusta.

Tätä selittää se, että Partisan on peräisin venäläisen insinöörin kynästä. Tohtorismies Juri Postnikov on koostanut luomuksensa lähinnä suorakulmaisesta raudasta ja tasaisista levypinnoista. Autossa ei vaikuta olevan minkäänlaisia lasejakaan tuulilasina toimivaa suoraa levyä lukuun ottamatta. Kyydin ilmavuuden takaa puuttuva katto, mutta kylkien tukirakenteet ulottuvat kuitenkin katonrajaan asti. Maskiin on kaiverrettu komeasti firman nimi, ja naamailme on muutenkin kauniisti sanottuna persoonallinen. Ilmastoinnin kaltaisista mukavuusvarusteista ei kannata edes haaveilla, mutta toisaalta Partisan pystyy vetämään hihastaan ainutlaatuisen kilpailuvaltin.

Autolle luvataan nimittäin uskomaton 100 vuoden takuu, ja laitteen pitäisi kestää sotilaskäytössäkin vähintään puolen vuosisadan ajan. Kohderyhmästä kertoo myös lisävarusteena tarjottava suojaus miinojen varalta. Lisäksi Partisanin koko runkorakenne on galvanisoitu, joten ruosteen ei pitäisi purra autoon kovin helposti. Ensimmäisessä valmistuneessa yksilössä käytetään Fiatin 2,8-litraista dieseliä, josta irtoaa vajaat 150 heppaa. Auton perusrakenne on kuitenkin suunniteltu niin, että myös hybridi- tai täyssähköversion kehittämisen pitäisi onnistua helposti.

Suosittelemme

Korimallejakin on tarjolla useita. Valikoimaan kuuluu kuvissa näkyvän version lisäksi kolmi- ja viisioviset pick-upit, ja jopa 6×6- sekä kahdeksanpyörävetoisista malleista on ollut puhetta. Ne lienevät varsin massiivisia ilmestyksiä, koska perusversiokin on kaikkea muuta kuin pieni. Sen pituus on nimittäin 4,72 metriä, leveys 2,30 metriä ja korkeus 2,23 metriä. Partisanin verottomaksi lähtöhinnaksi kerrotaan vajaat 50 000 euroa. Se on melkoinen summa näin karusta autosta, mutta ainakin korjausten pitäisi olla edullisia yksinkertaisen rakenteen ansiosta. Laite saattaa kuitenkin vaatia vielä pientä viimeistelyä ennen myynnin aloitusta, koska pressikuvien auton ovi  näyttää olevan narulla kiinni, ja maahan asetettu kivi toimittaa käsijarrun virkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat