Tästä Dodgesta on muskeliauto kaukana – suunnitteilla on pieni katumaasturi italialaisen tekniikan pohjalta

Hornet-mallinimeä on hyödynnetty autohistoriassa useaan kertaan. 1950-luvun Hudsonin ja 1970-luvun AMC:n jälkeen herhiläistä tarkoittavaan mallimerkintään tarttui Dodge, joka esitteli 15 vuoden takaisessa Geneven autonäyttelyssä Hornetiksi nimetyn pienen tila-auton konseptin.

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä tila-autot olivat vielä suuressa suosiossa, joten myös Hornet tehtiin tällä muotilla. Vuoden 2006 tila-autohenkistä hatchbackia katsellessa tulee kuitenkin mieleen, että nykypäivänä auto kävisi myös crossoverista. Hornetin piti päästä tuotantoon muutama vuosi konseptin julkistamisen jälkeen, mutta tuolloinen talouskriisi romutti nämä suunnitelmat.

Nyt Dodge on kuitenkin palaamassa jälleen asiaan, mikäli Passione Auto Italiane -nimistä julkaisua on uskominen. Fiatin ympärille ryhmittyneiden italialaismerkkien kanssa samaan Stellantis-konserniin nykyään kuuluva amerikkalaisbrändi aikoo kuulemma käyttää Hornet-nimeä SUV:ssa tai katumaasturissa, joka asettuu kooltaan kompaktiautojen alapuolelle. Hornetista tulisi sisarmalli Alfa Romeo Tonalelle, joka odottelee myöskin vielä julkaisua.

Uusi Hornet ei olisi perinteinen jenkkiauto edes valmistuspaikaltaan, koska tuotanto tapahtuisi Alfan tavoin Italian Pomigliano D’Arcon tehtaalla. Tekniikasta ei ole vielä mitään tarkempia tietoja, mutta todennäköinen voimanlähde on kaksilitrainen turbonelonen etuvedon parina. Lisähintaan autoon saisi myös nelivedon, ja hybridivaihtoehtokin lienee odotettavissa Tonalen tavoin.Uusi Hornet ei olisi perinteinen jenkkiauto edes valmistuspaikaltaan, koska tuotanto tapahtuisi Alfan tavoin Italian Pomigliano D’Arcon tehtaalla

Vaikka uuden Hornetin valmistusmaa on Italia, autoa aiotaan myydä pelkästään Dodgen kotimarkkinoilla USA:ssa. Pieni katumaasturi olisi ensi kuulemalta melkoinen outolintu muskeliautojen sarjaan kuuluvien Chargerin ja Challengerin sekä ison Durango-SUV:n rinnalla, mutta ajat ovat muuttumassa myös Dodgella. Muskeliautotkin ovat sähköistymässä seuraavassa sukupolvessaan, joten hybridivoimalinjalla varustettu Hornet voisi olla hyvä alku tähän suuntaan. Passione Auto Italianen tietojen mukaan auton tuotanto olisi starttaamassa jo vuoden sisällä.LähdeCarscoops
Turo Leppänen
Turo Leppänen on ansioitunut autotoimittajamme, jonka pintaa syvemmälle meneviä kirjoituksia olemme saaneet lukea aiemmin Jokamies-verkkolehdessä ja muissa tunnetuissa alan julkaisuissa. Vapaa-ajalla Turo pitää huolta perheestään, yli tuhannen pienoisauton kokoelmastaan, sekä avokattoisesta saksalaisvalmisteisesta harrasteautostaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.