Tästä Dodgesta on muskeliauto kaukana – suunnitteilla on pieni katumaasturi italialaisen tekniikan pohjalta

Hornet-mallinimeä on hyödynnetty autohistoriassa useaan kertaan. 1950-luvun Hudsonin ja 1970-luvun AMC:n jälkeen herhiläistä tarkoittavaan mallimerkintään tarttui Dodge, joka esitteli 15 vuoden takaisessa Geneven autonäyttelyssä Hornetiksi nimetyn pienen tila-auton konseptin.

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä tila-autot olivat vielä suuressa suosiossa, joten myös Hornet tehtiin tällä muotilla. Vuoden 2006 tila-autohenkistä hatchbackia katsellessa tulee kuitenkin mieleen, että nykypäivänä auto kävisi myös crossoverista. Hornetin piti päästä tuotantoon muutama vuosi konseptin julkistamisen jälkeen, mutta tuolloinen talouskriisi romutti nämä suunnitelmat.

Nyt Dodge on kuitenkin palaamassa jälleen asiaan, mikäli Passione Auto Italiane -nimistä julkaisua on uskominen. Fiatin ympärille ryhmittyneiden italialaismerkkien kanssa samaan Stellantis-konserniin nykyään kuuluva amerikkalaisbrändi aikoo kuulemma käyttää Hornet-nimeä SUV:ssa tai katumaasturissa, joka asettuu kooltaan kompaktiautojen alapuolelle. Hornetista tulisi sisarmalli Alfa Romeo Tonalelle, joka odottelee myöskin vielä julkaisua.

Uusi Hornet ei olisi perinteinen jenkkiauto edes valmistuspaikaltaan, koska tuotanto tapahtuisi Alfan tavoin Italian Pomigliano D’Arcon tehtaalla. Tekniikasta ei ole vielä mitään tarkempia tietoja, mutta todennäköinen voimanlähde on kaksilitrainen turbonelonen etuvedon parina. Lisähintaan autoon saisi myös nelivedon, ja hybridivaihtoehtokin lienee odotettavissa Tonalen tavoin.Uusi Hornet ei olisi perinteinen jenkkiauto edes valmistuspaikaltaan, koska tuotanto tapahtuisi Alfan tavoin Italian Pomigliano D’Arcon tehtaalla

Suosittelemme

Vaikka uuden Hornetin valmistusmaa on Italia, autoa aiotaan myydä pelkästään Dodgen kotimarkkinoilla USA:ssa. Pieni katumaasturi olisi ensi kuulemalta melkoinen outolintu muskeliautojen sarjaan kuuluvien Chargerin ja Challengerin sekä ison Durango-SUV:n rinnalla, mutta ajat ovat muuttumassa myös Dodgella. Muskeliautotkin ovat sähköistymässä seuraavassa sukupolvessaan, joten hybridivoimalinjalla varustettu Hornet voisi olla hyvä alku tähän suuntaan. Passione Auto Italianen tietojen mukaan auton tuotanto olisi starttaamassa jo vuoden sisällä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat