Tästä BMW 850i:stä tarjottiin yli 212 000 euroa – auto jäi silti myymättä

E31-korisen BMW 8-sarjan hinnat ovat nousseet viime vuosina mukavasti, kun tämäkin automalli on tullut alkupään yksilöiden osalta jo museoikään. Amerikkalaisessa huutokaupassa varsin rankasti muokatusta Kasista tarjotut yli 200 000 euroa eivät kuitenkaan johtaneet auton myyntiin.

Kyseistä luomusta myi Renner Projekts -niminen paja, joka oli myös rakentanut auton. Renner on erikoistunut restomod-tyyliin muokattuihin klassikkoikäisiin saksalaisautoihin, joten myös tämä 850i edustaa kyseistä tyylisuuntaa. BMW:ssä alun perin ollut viisilitrainen V12 on korvattu E39-korisesta M5:stä lainatulla 4,9-litraisella veekasilla, jonka tehot on saatu Rennerin mukaan nostettua 485 jenkkihevosvoimaan ilman ahtamista.

Kuva: Bring a Trailer

Moottori on käyty virityksen lisäksi muutenkin täysin läpi, ja ilmavirtauksiakin on optimoitu niin imu- kuin pakopuolella. Vaihteistona palvelee kuusipykäläinen manuaali, ja auton etujarrut ovat peräisin E60-sukupolven M5:stä. Takajarrujen osat on puolestaan lainattu sitä edeltäneestä E39 M5:stä. Sisusta on saanut uuden verhoilun, ZHP-tyylisen vaihdekepin, kaksialueilmastoinnin ja alcantarasta tehdyn kattoverhoilun. Lisäksi etupenkkien väliin on sovitettu ”Projekt 8” -tekstinen laatta kertomaan auton yksilöllisyydestä.

Kuva: Bring a Trailer

Kaikki tähän asti kerrottu vaikuttaa hyvältä, mutta Bemariin liittyi myös epäselvyyksiä. Auton mittarissa näkyi nimittäin vain 38 000 mailin ajomäärä, vaikka jenkkien hyödyntämän CarFax-raportin mukaan 850i:llä oli ajettu yli 80 000 mailia jo 2000-luvun puolivälissä. Tähänkin löytyy kuitenkin selityksensä. Renner osti auton kuulemma 95 000 mailia mittarissa, ja BMW:hen vaihdettiin 840:stä lainattu mittaristo vain 34 000 mailin lukemalla. Todellinen ajomäärä on kuitenkin varmistamatta.

Kuva: Bring a Trailer

Myös huutokaupan kulussa oli epäilyttäviä piirteitä, koska kaksi varsin tuntematonta huutajaa alkoi esittää huutokaupan lopun lähestyessä kilpailevia tarjouksia. Niiden myötä BMW:n hinta pompsahti 100 000 dollarin tasolta peräti 227 000 taalaan, eli tämän hetken kurssin mukaan yli 212 000 euroon. Renner ei kuitenkaan hyväksynyt tätä tarjousta, vaikka summa oli vähintäänkin kohdallaan. Ehkäpä myyjäkin tajusi, että hinta kuulosti jo liian hyvältä ollakseen totta.

Kuva: Bring a Trailer
Kuva: Bring a Trailer
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Elviskin kääntyisi jo haudassaan – Love me Tenderin mukaan nimetystä retro-roadsterista on tyyli kaukana

Elvis Presleyllä oli armeija-aikoinaan Saksassa käytössään BMW 507 Roadster, jonka hän vei mukanaan Amerikkaan. Nykyään BMW:n omiin kokoelmiin kuuluva yksilö on innoittanut Saksan Grosselfingenissä toimivan Estella-Fahrzeugtechnik-nimisen firman tekemään modernin tulkinnan samasta aiheesta.

E46-sukupolven BMW M3:n hinnat ovat kovassa nousussa – vuoden 2004 yksilöstä on tarjottu jo reilusti enemmän kuin uudesta M4:stä

E46 M3:n hinnat ovat olleet vahvasti nousujohteisia jo muutaman vuoden ajan. Syitä voidaan hakea nostalgiannälän lisäksi siitä, että kyseistä M3:a pidetään baijerilaismerkin Motorsport-divisioonan yli 50-vuotisen historian yhtenä onnistuneimmista tuotteista.

Mercedes-AMG esitteli Monacossa F1-henkisen erikoismallin – SL:n pohjalta tehtyä Mythos PureSpeediä tehdään vain 250 kappaletta

Monet eksklusiiviset automerkit ovat esitelleet viime vuosina pienenpieninä sarjoina valmistettuja Speedster-tyylisiä erikoismalleja, jotka päätyvät useimmiten pölyttymään keräilijöiden talleihin. Nyt tähän joukkoon liittyy myös Mercedes-AMG.

Fisker lopetti tienvarsipalvelun ja jätti autonomistajat oman onnensa nojaan

Yhdysvaltalaisen Fisker Ocean sähköauton ostaneet eivät enää voi käyttää ostohetkellä luvattua kuuden vuoden tai 60 000 mailin tiepalvelua.

Tyyliniekan uusimmat