Tässä Volkkarissa on tarpeeksi tehoa ja moottoreita – jenkkien rakentamassa kolmoskoppaisessa Golfissa on kaksi turbo-VR6:ta ja 1600 hepan yhteisteho

Olemme kertoneet aiemminkin tuunatuista VW Golfeista, joiden teholukemat ovat parhaimmillaan nousseet tuhannen hevosvoiman paremmalle puolelle. Niistä nopeimmissa on ollut neliveto avittamassa ripeitä poistumisia viivalta, mutta voima on saatu sentään vain yhdestä moottorista. Nyt nettiin putkahti kuitenkin vieläkin erikoisempi kolmoskorinen Golf, jossa käytetään peräti kahta moottoria.

Jenkkien rakentamassa luomuksessa hyödynnetään kolmoskoppaisen Golfin alkuperäisen huippuversion tavoin kuusipyttyistä VR6-konetta, mutta tässä autossa niitä on yksi molemmilla akseleilla. Lisäksi myllyt on turboahdettu, ja niiden yhteisteho on parhaimmillaan 1600 hevosvoiman luokkaa. Potkua on siis enemmän kuin esimerkiksi maailman nopeimpiin hyperautoihin kuuluvassa Bugatti Chrironissa, ja kaiken järjen mukaan Golf myös painaa huomattavasti Bugattia vähemmän.

Kahden moottorin mukanaan tuoma neliveto ei ole ainoa vaihtoehto, vaan moottoreita voi käyttää myös erikseen. Niinpä kunnon burnoutit onnistuvat sekä etu- että takarenkaiden voimin. Ulkoapäin Volkkari näyttää vielä suhteellisen vakiolta, mutta levitetyt lokasuojat ja perässä komeileva jarruvarjo juoruavat menohaluista. Pyöränkaaret täyttyvät tehokkaasti leveistä kiihdytysslickseistä, ja sisustaakin on muokattu kiihdytyskäytön ehdoilla.

Näillä voimavaroilla kunnon turvakaaret ovat jo pakollinen varuste, ja kuski pysyy tukevasti paikoillaan kuppipenkin ansiosta. Auton teholukema on kahden vakiokuntoisen Lamborghini Aventadorin luokkaa, joten kyyti kiihdytyssuoralla on melkoista. Varttimaili on parhaimmillaan sujunut noin yhdeksässä sekunnissa, ja puolen mailin kiihdytyksen loppunopeudeksi on mitattu muikeat 295 km/h.

Katso oheiselta videolta, kuinka hieman tavallista ripeämpi kansanauto irtoaa viivalta kahden turbo-VR6:n voimin:

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat