Tässä tulee AEHRA – luksusluokan sähkö-SUV tarjoaa kotiteatteritason elokuvatilan

Automaailman sähköistymisen myötä uusia merkkejä tuntuu nousevan kuin sieniä sateella. Yksi niistä on italialainen start-up AEHRA, joka esitteli nyt ensimmäisen mallinsa.

180 000 euron hintaluokkaan sijoittuva uutuus on nykytrendien mukaisesti tietysti täyssähköinen katumaasturi, jonka kattolinja on veistetty coupé-tyyliin. AEHRA:n päämuotoilijana toimii aiemmin Lamborghinin muotoilupomona kannuksensa ansainnut Filippo Perini, jonka kynästä on syntynyt mm. Lamborghini Urus. Sekä Urus että AEHRA:n uutuus ovat sporttisilla linjoilla varustettuja SUV:eja, mutta siihen yhtäläisyydet sitten jäävätkin.

Kuva: AEHRA

AEHRA:ssa on ensinnäkin paljon lyhyempi nokka, koska keulalle ei enää tarvita polttomoottorin vaatimaa tilaa. Italialaisuutuuden linjat ovat myös huomattavasti pehmeämmät, ja autossa on edessä ns. perhosovet ja takana hieman Tesla Model X:n tyyliset “haukkaovet”. Uutuuden erikoisuuksiin kuuluu sekin, että autolla ei ole minkäänlaista mallinimeä. Niinpä luomus tunnetaan vain AEHRA:n SUV:na, mikä kuulostaa kryptiseltä jopa moneen muuhun kummallisella nimellä varustettuun uuteen sähköautoon verrattuna.

Sähkökatumaasturin sulavat linjat on kuulemma muotoiltu aerodynamiikan ehdoilla jarrujen ja akkujen jäähdytystä unohtamatta. Auton rakenteena palvelee paremmin superautoista tuttu monokokki, ja sivupeilien tilalle sijoitetut kamerat ovat saaneet inspiraationsa moottoriurheilun maailmasta. Sekä edessä että takana hyödynnetään aktiivista aerodynamiikkaa, mutta AEHRA:n erikoisin varuste löytyy kuitenkin sisätiloista.

Kuva: AEHRA

Autoon mainostetaan ensinnäkin mahtuvan mukavasti neljä NBA:n koripalloilijaa sisätilat maksimoivien mittasuhteiden ansiosta. Koripalloilijat tai muut matkalaiset voivat tauoilla nauttia viihteestä koko kojelaudan levyisestä ruudusta, joka nousee täysin esiin kun auto on parkissa. Elokuvatilaksi kutsutun asetuksen lisäksi AEHRA tarjoaa lounge- sekä kokoustilamoodit, joita pystyy hyödyntämään vain pysäköidyssä autossa.

Kuva: AEHRA
Kuva: AEHRA

Tämä on osa AEHRA:n strategiaa, jonka tavoitteena on ravistella ultra-premium-tasoisten katumaasturien markkinoita. Superautoista vaikutteita saaneen muotoilun lisäksi start-upin valttikorttina toimii kooltaan markkinoiden kärkitasoa edustava akku, jonka kapasiteetti on 120 kWh. Se syöttää virtaa kolmelle sähkömoottorille, joista yksi sijaitsee etuakselilla ja kaksi takana.

Suosittelemme

Kuva: AEHRA

Kokonaistehoksi kerrotaan hulppeat 800 heppaa, mutta mitään keinotekoisia tehosteääniä AEHRA:n uutuuteen ei välttämättä tule. Niistä kuitenkin vielä keskustellaan, ja sama koskee myös muotoilun viimeisiä yksityiskohtia. Tuotantomallin lopulliset numeroarvot ja design riippuvat kuulemma parhaillaan käynnissä olevista neuvotteluista alihankkijoiden kanssa, mutta vähintään 95 prosenttia kuvissa esiintyvän näyttelyauton piirteistä luvataan päätyvän tuotantomalliin.

LähdeAutocar

Lue lisää