Tässä se nyt on – kahdeksannen sukupolven VW Golf bongattiin ensimmäisille videoille Etelä-Afrikassa

Volkswagenin tulevaisuus näytti 1970-luvun alkupuolella varsin synkältä, kun suurin osa sen malleista perustui edelleen 1930-luvun suunnittelua edustaneeseen takamoottoriseen Kuplaan. Lopulta VW:n johto uskalsi tehdä radikaaleja päätöksiä, ja etuvedolla sekä modernilla monikäyttökorilla varustettu Golf esiteltiin Kuplan manttelinperijäksi vuonna 1974. Auto nousi lähes välittömästi suursuosioon, ja loppu on historiaa.

Nykyään Golf kuuluu maailman myydyimpiin automalleihin, ja koko kompaktien hatchbackien segmentti tunnetaan Golf-luokkana. Kompaktiluokan kestosuosikki on edennyt tätä nykyä seitsemänteen sukupolveensa, joka tuotiin markkinoille kuutisen vuotta sitten. Seiskakorinen Golf saa pian tehdä tilaa seuraajalleen, jonka tuotannon on tarkoitus alkaa ensi kesäkuussa. Suuren yleisön eteen Golfin kahdeksas sukupolvi tuodaan viimeistään syyskuisessa Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta viralliset kuvat julkaistaneen jo kesän mittaan.

Uuden Golfin testimuuleja on jo bongattu salavalokuvaajien linsseihin, mutta protot on tehty vielä nykymallin kuoriin. Niinpä auton lopullisista muodoista ei ole saatu vielä mitään käsitystä, ja eri medioissa nähdyt tietokoneretusoinnitkin ovat olleet parhaimmillaan vain valistuneita arvauksia. VW-konsernilla on tapana tuoda uudet mallinsa yleisille maanteille vasta aivan viime kuukausina ennen lanseerausta, ja uusi Golf on nyt edennyt tähän pisteeseen.

Uutuus onnistuttiin bongaamaan ensimmäistä kertaa omassa korissaan Etelä-Afrikassa, jossa sitä testattiin yleisillä teillä ilmeisesti Skodan uuden pikku-crossoverin kanssa. Volkswagen on aiemminkin testannut uutuuksiaan Etelä-Afrikassa, jossa myös nykyinen Polo ja Touareg saatiin vangittua ensimmäistä kertaa kameran linssille pari vuotta sitten. Tällä kertaa videokuvaaja pääsi suhteellisen lähelle uuden Golfin prototyyppiä, joka oli naamioitu enää kevyesti.

Niinpä uutuuden perusmuodot erottuvat jo hyvin. Golfin kattolinja näyttää muuttuvan entistä matalammaksi erityisesti takaosastaan, joka laskee nykyistä loivemmin alaspäin. Lisäksi takaylitys vaikuttaa kasvavan, jolloin hatchback ei enää näytä yhtä töpöperäiseltä. Nokassa ja perässä on todennäköisesti käytetty vielä korinväristä naamioteippiä puskurien ja valojen kohdalla, joten tarkoista linjoista ei saa täyttä selkoa. Sekä etu- että takavalojen pitäisi kuitenkin muuttua nykyistä litteämmiksi, ja koriin tulee myös entistä terävämpiä pokkauksia.

Vanteista ja matalasta alustasta päätellen testiproto on tuleva GTI, jossa luotetaan jatkossakin kaksilitraiseen turboneloseen. Se saa jo perusversiossaan nykyistä Performance-versiota vastaavan teholukeman, eli noin 245 heppaa. Kompaktisporttien ikoniin ei tule vielä sähkövoimaa, mutta alusta ja ohjaus säädetään entistä enemmän hauskuuden ehdoilla. Perus-Golfien ajettavuutta leimaa tulevaisuudessakin eleetön tasapainoisuus, ja yhä useampi voimanlähde on tyypiltään mieto hybridi. GTE-pistokehybridikin saa jatkoa, mutta täysin sähköinen Golf poistuu valikoimasta tulevan I.D. Neon tieltä.

Suosittelemme

https://www.facebook.com/TunedAutomotive/videos/212536379648282/

https://www.facebook.com/TunedAutomotive/videos/1291454950994437/

LähdeCarscoops

Lue lisää