Tässä ovat ensimmäiset kuvat Volkkarin uudesta neliovisesta coupésta – Passatin pohjalta syntyy melkoinen kaunotar

VW Passat on ollut jo sukupolvien ajan luokkansa varma, mutta myöskin varsin tylsä valinta. Passatiin saatiin enemmän tunteikkuutta vasta edellissukupolven pohjalta tehdyn CC-mallin myötä. Neliovinen coupé seurasi Mercedes CLS:n aloittamaa trendiä, johon monet muutkin autonvalmistajat ovat sen jälkeen liittyneet.

Tavallinen Passat uudistui jo pari vuotta sitten, mutta edelliskorimalliin pohjautuva CC on säilynyt silti tuotannossa. Volkswagen antoi esimakua auton seuraajasta viime vuonna esitellyn Sport Coupé Concept GTE:n myötä, ja nyt nettiin putkahti ensimmäisiä kuvia uuden coupé-Passatin tuotantoversiosta.

VW_2

Tärkein muutos vanhaan malliin nähden on se, että auto muuttuu mm. Audi A5 Sportbackin kaltaiseksi viistoperäiseksi luukkuperäksi. Tämä lupaa entistä parempaa tavarankuljetuskapasiteettia, ja myös sisätilat kasvavat malliuudistuksen myötä jonkin verran. Konseptit muuttuvat valitettavan usein kustannuslaskijoiden sanelemiksi tylsiksi tuotantoversioiksi, mutta uusi coupé-Passat vaikuttaisi olevan piristävä poikkeus sääntöön.

Ensimmäiset julkisuuteen putkahtaneet otokset autosta ovat ilmeisesti jonkinlaisia patenttikuvia, ja niistä käy heti ilmi, että uusi CC on hyvin lähellä taannoista konseptiautoa. Peilit, ovenkahvat ja puskurien muodot ovat toki astetta tavanomaisemmat, mutta peruslinjat ovat lähes identtiset konseptin kanssa. Uusi coupé on huomattavasti entistä sulavalinjaisempi ilmestys, ja myös pellin alle tulee tuoretta voimaa.

VW

Suosittelemme

Autosta tulee tarjolle ainakin turbonelosella varustettu hybridi tavallisen Passat GTE:n tyyliin, ja myöskin tehokkaampi hybridivoimanlähde saatetaan nähdä uuden coupén pellin alla. Auto esitellään ensi vuoden aikana, ja sen nimeksi saattaa tulla jotakin mieliinpainuvampaa kuin nykyinen CC-kirjainyhdistelmä, joka kuulostaa varsin tylsältä coupé-fanien korvissa.

Lue lisää