Tässä ovat ensimmäiset kuvat Volkkarin uudesta neliovisesta coupésta – Passatin pohjalta syntyy melkoinen kaunotar

VW Passat on ollut jo sukupolvien ajan luokkansa varma, mutta myöskin varsin tylsä valinta. Passatiin saatiin enemmän tunteikkuutta vasta edellissukupolven pohjalta tehdyn CC-mallin myötä. Neliovinen coupé seurasi Mercedes CLS:n aloittamaa trendiä, johon monet muutkin autonvalmistajat ovat sen jälkeen liittyneet.

Tavallinen Passat uudistui jo pari vuotta sitten, mutta edelliskorimalliin pohjautuva CC on säilynyt silti tuotannossa. Volkswagen antoi esimakua auton seuraajasta viime vuonna esitellyn Sport Coupé Concept GTE:n myötä, ja nyt nettiin putkahti ensimmäisiä kuvia uuden coupé-Passatin tuotantoversiosta.

VW_2

Tärkein muutos vanhaan malliin nähden on se, että auto muuttuu mm. Audi A5 Sportbackin kaltaiseksi viistoperäiseksi luukkuperäksi. Tämä lupaa entistä parempaa tavarankuljetuskapasiteettia, ja myös sisätilat kasvavat malliuudistuksen myötä jonkin verran. Konseptit muuttuvat valitettavan usein kustannuslaskijoiden sanelemiksi tylsiksi tuotantoversioiksi, mutta uusi coupé-Passat vaikuttaisi olevan piristävä poikkeus sääntöön.

Ensimmäiset julkisuuteen putkahtaneet otokset autosta ovat ilmeisesti jonkinlaisia patenttikuvia, ja niistä käy heti ilmi, että uusi CC on hyvin lähellä taannoista konseptiautoa. Peilit, ovenkahvat ja puskurien muodot ovat toki astetta tavanomaisemmat, mutta peruslinjat ovat lähes identtiset konseptin kanssa. Uusi coupé on huomattavasti entistä sulavalinjaisempi ilmestys, ja myös pellin alle tulee tuoretta voimaa.

VW

Suosittelemme

Autosta tulee tarjolle ainakin turbonelosella varustettu hybridi tavallisen Passat GTE:n tyyliin, ja myöskin tehokkaampi hybridivoimanlähde saatetaan nähdä uuden coupén pellin alla. Auto esitellään ensi vuoden aikana, ja sen nimeksi saattaa tulla jotakin mieliinpainuvampaa kuin nykyinen CC-kirjainyhdistelmä, joka kuulostaa varsin tylsältä coupé-fanien korvissa.

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat