Tässä on venäläispajan uusin viritys – kuusipyöräinen Lada Niva

Venäläisen Garage 54 -YouTube-kanavan kaksikko on rakennellut monenlaisia härveleitä ja yksi heidän virityksistään on tämä kuusipyöräinen Lada Niva.

Kaksikon tavoitteena on rakentaa Ladasta myös kuusi vetoinen, mutta toistaiseksi vain neljä pyörää vetävät, eli etummaiset ja keskimmäiset. Kolmannen akselin voimansiirto vaatii vielä töitä ja ehkä näemme jatkossa tämän Ladan myös vetävän kaikilla kuudella pyörällä. Kolmas akseli näyttää istuvan auton alle suhteellisen hyvin, ja jousituskin toimii nätisti, mutta miten ihmeessä päästään takapenkille?

Lada Niva on ehtinyt jo kunnioitettavaan 40-vuoden ikään ja se onkin yksi ikonisimmista maastoautoista. Varusteet ovat toki köyhänpuoleiset, mutta Nivan etenemiskyky maastossa on omaa luokkaansa.

Lue myös: Lada Niva elää ja voi hyvin – klassikkomaasturin 40-vuotisjuhlamalli on todellinen retroauto

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat