Tässä on vähän tavallista isompi Hot Wheels -auto – Chevrolet esitteli pikkuautobrändin historiaa juhlistavan Camaron

Hot Wheels on lähes kaikille tuttu amerikkalainen pikkuautobrändi, jonka taru alkoi vuonna 1968. Mattel-lelujätin omistaman merkin oli tarkoitus haastaa markkinoita dominoinut Matchbox mielikuvituksellisemman näköisillä autoilla, ja ensimmäiseksi malliksi valikoitui kustomoitu Camaro. Chevrolet poniauto oli esitelty vuotta aiemmin, joten Hot Wheelsin ja Camaron 50-vuotissynttärit menevät lähes päällekkäin.

Hot Wheelsillä on pyyhkinyt sen verran hyvin, että arkivihollinen Matchbox nielaistiin samaan lelukonserniin jo parikymmentä vuotta sitten. Camarokin porskuttaa taas mainiosti 2000-luvun alkuvuosiin osuneen kauden jälkeen, jolloin auto oli muutamia vuosia pois tuotannosta. Chevyn poniautosta on jo esitelty varsinainen 50-vuotisjuhlamalli, mutta ensi viikolla ovensa avaavassa SEMA Show’ssa paljastetaan seuraava erikoisvarusteltu Camaro. Esittelypaikka ei ole sattumaa, koska Las Vegasissa järjestettävä näyttely on maailman suurin rakenneltuihin autoihin ja jälkiasenteisiin varusteisiin keskittyvä show.

SEMA:ssa nähtävä Camaro on nimeltään Hot Wheels 50th Anniversary Edition, ja se tulee Jenkeissä myyntiin ensi vuonna pikkuautobrändin puolivuosisataisen taipaleen kunniaksi. Erikoismalli on todellisuudessa noin 5000 dollarin hintainen paketti, jonka saa 2LT- ja 2SS-mallisiin coupé- ja avo-Camaroihin. Paketti ei ole siis kovin halpa, mutta se tuo mukanaan monenlaista piristettä jenkkimuskelin ulkonäköön ja sisustaan.

Suosittelemme

Ulkoväri on upouusi Crush-oranssi, ja samaa sävyä löytyy myös jarrusatuloista. Lisäksi auton yli kulkee klassiset mustat tuplaraidat, ja takavalotkin on tummennettu. Etupuskurin ritilään on puolestaan tuotu kromikoristeita. Camarossa on myös mustat helmapalikat, tummat logot, 20-tuumaiset takovanteet ja erikoismallin statuksesta kertovat lätkät etulokasuojissa. Oranssin värin ideana on herättää muistoja Hot Wheelsin klassisista radoista, jotka oli tehty oranssista muovista.

Sama teema jatkuu sisätiloissakin, jossa penkkien oranssit keskiosat ja tikkaukset luovat kontrastia mustalle nahalle. Jopa turvavyöt ovat oranssit, ja niskatukiin on kuvioitu tyylitelty Hot Wheels -Camaro. Muita erikoisherkkuja ovat oranssit polvituet, valaistut kynnyslistat, erityiset lattiamatot sekä ratissa komeileva logo, joka kertoo pikkuautomerkin 50-vuotisjuhlasta. Toivomme sekä Hot Wheelsille että Camarolle onnea myös seuraaville vuosikymmenille.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat