Tässä on uusi Skoda Octavia Scout – maastohenkistä farkkua saa nyt myös etuvetoisena

Skodan katumaastureiden Scout-versioiden myynti ei ole oikein vetänyt, mutta Octavia Scout sen kuin porskuttaa. Kestosuosikin maastomeikkimallin kolmas sukupolvi tuotiin nyt julkisuuteen.

Auto on tehty ulkoisesti tutulla reseptillä, eli koria on höystetty lokasuojanreunojen ja helmojen muoviverhouksilla sekä puskurien pohjapanssarimaisilla koristeilla. Scout-herkkuihin kuuluvat myös alumiininväriset peilinkotelot, jotka saavat seuraa saman sävyisistä kattokaiteista sekä ikkunalistoista. Vakiovarusteisiin kuuluvat lisäksi sumuvalot, kun taas matriisiledit voi ruksia lisävarustelistalta. Jo vakiopyörät ovat 18-tuumaiset, ja tuumaa isommat saa auton alle lisärahalla.

Maastohenkeä korostetaan Scoutista aina löytyvällä huonon tien alustalla, joka tuo mukanaan 15 milliä enemmän maavaraa ja suojalevyjä pohjaan. Tuttuun tapaan vain farmarina saatavan Scoutin sisustaa on puolestaan piristetty kojelaudan puulistoilla sekä osittain alcantaralla verhoilluilla penkeillä. Etuistuimia koristavat myös Scout-logot ja ruskeat kontrastiompeleet. Niitä löytyy penkkien lisäksi myös ratin kehältä, käsinojista sekä kojelaudasta. Lisäksi sisustan herkkuihin kuuluvat alumiinipintaiset polkimet.

Designin osalta Scoutin resepti on siis hyvin tuttu, mutta tekniikan puolella on enemmän uutta kerrottavaa. Octavia Scout ei nimittäin ole enää aina nelivetoinen, vaan tarjolle tulee myös pelkästään edestä raapivia malleja. Niistä ensimmäistä vauhdittaa 150 hevosvoimaa tuottava 1,5-litrainen bensaturbo, jota saa myös mietona hybridinä seitsemänpykäläisen DSG-automaatin parina. Toinen etuvetomalli on 115-heppainen kaksilitrainen TDI, jossa on aina kuusivaihteinen manuaali.

Suosittelemme

Nelivetoa kaipaavien pitää puolestaan päätyä muihin versioihin. Tällöin nokalla murisee 190-heppainen kaksilitrainen bensaturbo tai myöskin kaksilitrainen TDI joko 150- tai 200-hevosvoimaisena. Nelivetomallien vaihteistona palvelee aina seitsemänportainen DSG. Tehokkain diesel sopii hyvin myös vetotehtäviin, koska sen perään voi kytkeä parhaimmillaan kahden tonnin painoisen jarrullisen trailerin tai kärryn.

Skoda on luvannut kertoa heinäkuun alussa vielä tarkempia tietoja Scoutista ja Octavia-malliston muista uutuuksista. Hintoja ja myynnin aloitusajankohtaakaan ei ole vielä vahvistettu, mutta Scout nähtäneen Suomenkin Skoda-kaupoissa vielä tämän vuoden aikana.

LähdeSkoda

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat