Tässä on uusi Nivus – VW:n pieni coupé-crossover tulee myöhemmin Eurooppaankin

Volkswagen toi viime vuonna markkinoille Polon pohjalta tehdyn T-Crossin täydentämään saksalaisvalmistajan T-kirjaimella alkavien katumaasturien mallistoa. Nyt T-Cross saa kunnian toimia lähtökohtana kompaktille coupé-kattoiselle crossoverille.

Nivukseksi ristitty uutuus on kehitetty Brasiliassa, ja se nähdäänkin ensin Etelä-Amerikan markkinoilla. Myöhemmin vuorossa on myös Eurooppa, jossa auto saanee kuitenkin uuden nimen. Nivus istuisi perin huonosti Volkkarin T-alkuisten SUV:ien joukkoon, ja Suomessa tämänniminen auto voisi päätyä lähinnä ortopedien suosikiksi.

Brasiliassa uutuuden myynti starttaa jo muutaman viikon päästä, kun taas Argentiina on luvassa myöhemmin tämän vuoden aikana. Muut Etelä-Amerikan markkinat seuraavat perässä ensi vuonna, ja Euroopan vuoro koittaa vuoden 2021 jälkimmäisen puoliskon aikana. Vaikka Nivuksen pohjana on käytetty T-Crossia, kaikki koripellit ovat omanlaisiaan. Sukunäkö on selkeintä keulan alueella, kun taas sivuprofiilissa huomion kiinnittää paljon viistompi kattolinja. Takapäässä on puolestaan T-Crossin kaltainen yhtenäinen valopaneeli, mutta Nivus vaikuttaa matalammalta ja leveämmältä.

Tämä on osin optista harhaa. Auto ei ole nimittäin milliäkään T-Crossia leveämpi, mutta korkeutta sille on siunaantunut huomattavasti vähemmän. Pituus ja akseliväli ovat puolestaan hieman reilummat, mikä tekee luiskaperäisestä crossoverista sutjakamman näköisen. Sisustassa paistaa taas sukulaisuus Poloon, koska kojelauta on napattu suoraan VW:n suositusta pikkuautosta. 10-tuumainen keskinäyttö on kuitenkin brasilialaisten omaa designia, ja sen yhteydessä ei ole enää yhtään perinteistä nappia.

Suosittelemme

Lisäksi uusi kosketusnäyttö mahdollistaa monenlaisia liitettävyys- ja suoratoistopalveluja. Ruudun kaveriksi saa 10,25-tuumaisen digimittariston, jolloin ohjaamon tyyli on yhtenäisen modernia. Sisätilojen mainostetaan kuuluvan luokkansa suurimpien joukkoon, kun taas tavaratilalle kerrotaan tarkka 415 litran perusvetoisuus. Etelä-Amerikassa Nivuksen nokalla pörisee litran kokoinen kolmipyttyinen bensaturbo, joka tarjoaa 116 hevosvoimaa. Samaa myllyä saa myös etanoliversiona, jolloin voimavarat kirjataan 128 hepan ja 200 newtonmetrin lukemaan. Voima välitetään etupyörille kuusipykäläisen automaatin kautta, eli nelivetoa ei ole tarjolla.

Etelä-Amerikan markkinoille menevät Nivukset tehdään Brasiliassa, mutta Euroopan version osalta valmistuspaikka ei ole vielä tiedossa. Volkswagen on luvannut kertoa myöhemmin uutisia vanhan mantereen mallista, joten jäämme odottelemaan lisätietoja.

LähdeCarscoops

Lue lisää