Tässä on todellinen perhe-Porsche – Panamera Sport Turismo on merkin ensimmäinen farmari

Porsche esitteli vuonna 2012 todella näyttävän farmarikonseptin, joka totteli Panamera Sport Turismo -nimeä. Tutkielman tehtävänä oli totutella suuri yleisö toisen sukupolven Panameraan, joka esiteltiin viime kesänä. Tuolloin autosta lanseerattiin kuitenkin vasta viistoperämalli, joka oli sulavoitunut linjoiltaan huomattavasti ensimmäiseen Panameraan verrattuna. Silti monet jäivät odottelemaan konseptiauton kaltaista sporttifarkkua.

Sen esittelyvuoro koitti nyt, kun Geneven autonäyttely on avaamassa oviansa. Tuotantomallikin on ristitty Sport Turismoksi, ja farkkuperä sopii ison neliovisen Porschen linjoihin todella hyvin. Uutuus on pysynyt hyvin uskollisena tutkielman linjoille, eli auto on todella sopusuhtainen ilmestys. Korkeampi kattolinja mahdollistaa tietysti paremmat pääntilat takapenkkiläisille, ja tavaratilakin on käytännöllisempi kuin perus-Panamerassa.

Ruuman vetoisuus normaaliasennossa on 520 litraa, ja takapenkkien selkänojat kaatamalla tila kasvaa 1390 litraan. Lisäksi farkkumallin takapenkille sopii kolme henkilöä, kun normaalimallin erillisistuimet mahdollistavat vain kahden takamatkustajan kyytiin ottamisen. Farmarin pituus ja leveys ovat identtiset tavallisen Panameran kanssa, mutta korkeutta on viisi milliä enemmän uuden kattolinjan ansiosta.

Suosittelemme

Yksi Sport Turismon erikoisimmista varusteista on aktiivinen takaspoileri, joka on vähintään yhtä monimutkainen kuin perusmallissakin. Spoileri toimii kolmessa eri moodissa nopeudesta ja ajoasetuksista riippuen. Se kääntyy vain yhden asteen kulmaan yli 170 km/h:n vauhdissa, kun taas panoraamakattoluukun avaaminen saa siiven taittumaan 26 asteen kulmaan sisustaan kantautuvien tuulen suhinoiden minimoimiseksi.

Panamera Sport Turismoa saa aluksi viitenä eri versiona, eli Panamera 4:nä, 4S:nä, 4S Dieselinä, 4 E-Hybridinä ja Turbona. Ne kaikki ovat nelivetoisia, ja Turbon tupla-ahdetusta nelilitraisesta veekasista irtoaa peräti 550 heppaa. Muiden pannujen tehoskaala on 330-462 hevosvoimaa. Pitkää Executive-mallia farkusta ei varmastikaan nähdä, mutta Turbo S E-Hybrid -niminen superhybridi saattaa myöhemmin täydentää valikoimaa. Porsche julkaisee Suomessakin uutuusmalliensa hinnat todella nopeasti, ja niinpä Sport Turismosta perittävät summat ovat jo tiedossa. Aloitusmallina toimivasta 4 E-Hybridistä joutuu pulittamaan pyöreät 127 000 euroa, kun taas Turbo keventää kukkaroa jo yli 260 000 euron verran.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat