Tässä on todellinen liekinheitin – venäläisrakentajan E30-korista BMW 3-sarjaa vauhdittaa MIG-23:n starttimoottori

Nettiin putkahtelee aina säännöllisin väliajoin mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia itänaapuristamme. Tällä kertaa venäläisrakentajan inspiraation lähteenä on toiminut suihkuturbiini, joiden asentamisesta autoihin on haaveiltu jo vuosikymmenten ajan. Muutamat autonvalmistajatkin ovat testanneet ideaa varsin huonolle menestyksellä, mutta kaasuturbiinimoottori on sentään tekemässä paluuta autoteollisuuteen sähköautojen toimintamatkan lisääjänä.

Se ei ole kuitenkaan mitään nyt julkisuuteen tulleen venäläisluomuksen rinnalla. Igor Negoda -niminen rakentaja tuntuu olevan teknisesti lahjakas, koska hän onnistui asentamaan MIG-23-suihkuhävittäjässä apuvoimanlähteenä käytetyn TS-21-moottorin huomattavasti rauhanomaisempaan menopeliin, eli 1980-luvun Kolmossarjan Bemariin. E30-korinen BMW muuttui koneenvaihdon myötä suorastaan tultasyökseväksi hirviöksi, jonka suorituskyky ei kuitenkaan vastaa auton pelottavaa ilmiasua.

TS-21-suihkuturbiini on nimittäin ilmeisesti toiminut MIG-23:n varsinaisen voimanlähteen starttimoottorina, joten siitä ei irtoa mitään huimia voimavaroja. Turbiinin huipputeho on ainoastaan 60 hevosvoimaa, mutta vääntöä siitä kumpuaa sentään 400 newtonin verran. Lisäksi koneesta tulee sen verran liekkejä, savua ja vihellystä, että naapurit voivat olla ihmeissään ja luulla päätyneensä keskelle sotilaslentokenttää.

Igor Negoda onnistui jopa yhdistämään suihkuturbiinin Bemarin alkuperäiseen vaihdelaatikkoon, mikä ei liene ihan helppo tehtävä. Myös suihkuturbiinin hankkimisen luulisi olevan kaikkea muuta kuin helppoa, mutta Negoda sai voimanlähteensä yllättävän vaivattomasti. Eräs miehen YouTube-kanavan seuraajista lahjoitti nimittäin turbiinin hänelle, ja kaksi muutakin suihkuturbiinia olisi kuulemma vielä saatavilla täysin ilmaiseksi.

Katso oheiselta videolta, kuinka suihkuturbiini pelaa Bemarin pellin alla:

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat