Tässä on todellinen jokapaikan urheiluauto – RUF tekee klassisesta Porsche 911:stä maasturin

Vaikka Porsche on edelleen leimallisesti urheiluautomerkki, suurin osa sen myynnistä tulee nykyään katumaastureista. Tämä maasto-Porsche ei ole kuitenkaan Macania tai Cayennea nähnytkään.

Rodeo Conceptiksi nimetty luomus on klassisen 911:n maastokelpoinen versio, jonka taustalla vaikuttaa maailman tunnetuimpiin Porsche-spesialisteihin kuuluva RUF Automobile GmbH. Saksalaisfirma on käyttänyt ”maasturinsa” lähtökohtana omia CTR Anniversary – ja SCR-mallejaan, jotka ovat klassisesta ulkonäöstään huolimatta täysin uusia autoja. 964-mallisarjan 911:tä muistuttavissa malleissa käytetään mm. hiilikuidusta leivottua koria, joten kyse on moderneista superautoista klassisissa kuorissa.

Rodeo Conceptissa keitokseen on vielä lisätty neliveto, maastorenkaat ja korotettu jousitus. Lisäksi maastohenkeä on haettu mm. puskurien ja lokasuojanreunojen vihreänruskealla tehostevärillä, nokalla komeilevalla karjapuskurilla, lisävaloilla ja kunnon kattotelineellä. Tarkemmin katsomalla autosta voi löytää jopa villin lännen henkeä, josta myös Rodeo-nimi on ammennettu. Maavara vaikuttaa kuitenkin edelleen aika niukalta, joten kovin pahaan maastoon RUF:n luomuksella ei ole asiaa.

Motor Fan -sivuston mukaan Rodeo-konseptia vauhdittaa mekaanisesti ahdettu RUF:n bokserikuutonen, mutta tätä ei ole vielä varmistettu virallisesti. Myös auton teholukema on vielä hämärän peitossa. Rodeo piti alun perin esitellä koronaviruksen vuoksi perutussa Geneven autonäyttelyssä, mutta RUF toi sen nyt erikseen julkisuuteen. Myöhemmin luvassa saattaa olla vielä muitakin RUF:n uutuuksia, jotka oli määrä paljastaa Genevessä.

Suosittelemme

Siitäkään ei ole vielä varmuutta, jääkö Rodeo yksittäiskappaleeksi vai tehdäänkö konseptin pohjalta piensarja tarpeeksi maksukykyisille asiakkaille. Idea maastokykyisestä 911:stä ei ole muuten ihan tuulesta temmattu, koska Porschen ikoni toimi aikoinaan menestyksekkäänä ralliautona. 911:n pohjalta tehdyllä 959:llä napattiin 1980-luvulla jopa Pariisi-Dakar-rallin voitto, joten urheiluauto sopii päällystettyjen teiden ulkopuolellekin. Lisäksi muutamat tuning- ja custom-pajat ovat viime vuosina esitelleet omia tulkintojaan 911:n maastoversioista.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat