Tässä on todellinen jokapaikan urheiluauto – RUF tekee klassisesta Porsche 911:stä maasturin

Vaikka Porsche on edelleen leimallisesti urheiluautomerkki, suurin osa sen myynnistä tulee nykyään katumaastureista. Tämä maasto-Porsche ei ole kuitenkaan Macania tai Cayennea nähnytkään.

Rodeo Conceptiksi nimetty luomus on klassisen 911:n maastokelpoinen versio, jonka taustalla vaikuttaa maailman tunnetuimpiin Porsche-spesialisteihin kuuluva RUF Automobile GmbH. Saksalaisfirma on käyttänyt ”maasturinsa” lähtökohtana omia CTR Anniversary – ja SCR-mallejaan, jotka ovat klassisesta ulkonäöstään huolimatta täysin uusia autoja. 964-mallisarjan 911:tä muistuttavissa malleissa käytetään mm. hiilikuidusta leivottua koria, joten kyse on moderneista superautoista klassisissa kuorissa.

Rodeo Conceptissa keitokseen on vielä lisätty neliveto, maastorenkaat ja korotettu jousitus. Lisäksi maastohenkeä on haettu mm. puskurien ja lokasuojanreunojen vihreänruskealla tehostevärillä, nokalla komeilevalla karjapuskurilla, lisävaloilla ja kunnon kattotelineellä. Tarkemmin katsomalla autosta voi löytää jopa villin lännen henkeä, josta myös Rodeo-nimi on ammennettu. Maavara vaikuttaa kuitenkin edelleen aika niukalta, joten kovin pahaan maastoon RUF:n luomuksella ei ole asiaa.

Motor Fan -sivuston mukaan Rodeo-konseptia vauhdittaa mekaanisesti ahdettu RUF:n bokserikuutonen, mutta tätä ei ole vielä varmistettu virallisesti. Myös auton teholukema on vielä hämärän peitossa. Rodeo piti alun perin esitellä koronaviruksen vuoksi perutussa Geneven autonäyttelyssä, mutta RUF toi sen nyt erikseen julkisuuteen. Myöhemmin luvassa saattaa olla vielä muitakin RUF:n uutuuksia, jotka oli määrä paljastaa Genevessä.

Suosittelemme

Siitäkään ei ole vielä varmuutta, jääkö Rodeo yksittäiskappaleeksi vai tehdäänkö konseptin pohjalta piensarja tarpeeksi maksukykyisille asiakkaille. Idea maastokykyisestä 911:stä ei ole muuten ihan tuulesta temmattu, koska Porschen ikoni toimi aikoinaan menestyksekkäänä ralliautona. 911:n pohjalta tehdyllä 959:llä napattiin 1980-luvulla jopa Pariisi-Dakar-rallin voitto, joten urheiluauto sopii päällystettyjen teiden ulkopuolellekin. Lisäksi muutamat tuning- ja custom-pajat ovat viime vuosina esitelleet omia tulkintojaan 911:n maastoversioista.

LähdeCarscoops

Lue lisää