Tässä on pienoismallien Rolls-Royce – 1:8-kokoisen Cullinanin hinnat alkavat reilusta 15 000 eurosta

Rolls-Royce laajensi mallistoaan muutama vuosi sitten Cullinaniksi nimetyllä katumaasturilla. Siitä täytyy pulittaa verottomanakin yli 300 000 euroa, eli kyseessä ei ole todellakaan mikään jokapojan SUV.

Hieman halvemmalla pääsee, kun tyytyy Rolls-Roycen nyt esittelemään pienoismalliin autosta. Edullisuus on tosin tässäkin tapauksessa suhteellista, koska noin 67 sentin pituisen pienoismallin hinnat alkavat 17 100 dollarista, eli noin 15 700 eurosta. Tämä on vasta lähtöhinta 1:8-mittakaavan mallille, johon voi ruksia vielä lisävarusteita oikean auton tapaan. Kaikilla herkuilla ladatun pienois-Cullinanin hinta onkin sitten jo 27 360 taalaa, eli reilut 25 000 euroa.

Ison resiinimallin valmistaja on todennäköisesti maailman hienoimpien pienoismallien taustalla vaikuttava brittispesialisti Amalgam, vaikka Rolls-Royce ei asiaa kerrokaan. Jokainen yksilö valmistetaan oikean auton tyyliin tarkkaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienoismalliin tarjotaan yli 1000 yksilöitävissä olevaa komponenttia, ja valmistusprosessi voi viedä jopa 450 työtuntia.

Tämä on kuulemma yli puolet siitä ajasta, jonka oikean Cullinanin tekeminen vaatii. Värikartassa on puolestaan tarjolla noin 40 000 eri sävyä, ja luonnollisesti myös oikeiden autojen erikoissävyjen maalaus onnistuu. Mallit maalataan käsin kyljessä kulkevaa koristeraitaa myöten, ja tietysti myös sisusta on hyvin realistinen. Brodeerattujen niskatukien ja jalopuukoristeiden lisäksi pienoismallissa on mm. valaistut kynnyslistat, ja toki myös ulkovalot toimivat kuin oikeassa autossa.

Suosittelemme

Konepellin alla piilee puolestaan tarkka pienennös katumaasturin 6,75-litraisesta tuplaturbo-V12:sta. Konepellin ja ovien lisäksi myös takaluukku aukeaa, ja sielläkin kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Massiivinen pienoismalli toimitetaan lähes metrin mittaisella jalustalla kuvun alla. 1:8-kokoiseen Cullinaniin pääsee tästä huolimatta käsiksi, koska kuvussa on irrotettava ikkuna-aukko.

Lue lisää