Tässä on maailman nopein Smart – 2000-heppaisella suihkumoottorilla vauhditettu miniauto on täysin katulaillinen USA:ssa

Jo parinkymmenen vuoden ajan markkinoilla ollut Smart ForTwo on äärimmäisen kätevä peli ruuhkaisissa suurkaupungeissa, koska reilun 2,5 metrin pituinen kääpiö mahtuu parkkiruutuun tarvittaessa jopa poikittain. Takamoottorisen miniauton rajat tulevat sen sijaan nopeasti vastaan kaupungin ulkopuolelle siirryttäessä.

Auton kahta ensimmäistä sukupolvea vaivasi hermostunut ajokäytös, ja ajovakaudenhallinta torppasi menon vähänkin kovempaa kanttailtaessa. Kovin nopeasti Smartilla ei tosin edes päässyt, koska perusmalleja vauhditti noin 60-heppainen kolmipyttyinen moottorinpoikanen. Auto kuulostaa siis kaikkea muuta kuin otolliselta lähtökohdalta huimalle tehonlisäykselle, mutta USA:n Coloradossa asuva Bill Berg on kuitenkin lähtenyt tälle linjalle.

Rocketbilly Racing -nimistä firmaa pyörittävä mies on rakennellut ennenkin hurjia laitteita, joita on useimmiten vauhdittanut suihkumoottori. Bergin meriittilistalle kuuluu jo maailman nopein mönkijä ja koulubussi, ja nyt käsittelyn kohteeksi on päässyt jenkkien isojen pick-upien rinnalla suorastaan mikroskooppiselta vaikuttava Smart ForTwo.

Miniauto on muutettu maailman nopeimmaksi lajissaan Huey-merkkisestä helikopterista lainatun suihkumoottorin avulla. Kymmenen vuotta vanhassa Smartissa on nyt sen ansiosta peräti 2000 hevosvoimaa, mikä kuulostaa lähes järjettömältä lukemalta jo tehtaan jäljiltä kiikkerässä Smartissa. Bill Bergiä ei kuitenkaan pelota luomuksensa ratissa, ja niinpä hän on kellottanut miniautolla todella kovan luokan kiihdytysaikoja.

260-270 km/h:n nopeus on kuulemma taulussa vain yhdeksässä sekunnissa, ja auton huippunopeudeksi arvioidaan yli 350 km/h. Arvioidusta lukemasta päätellen edes Berg ei ole uskaltanut testata luomustaan aivan sen äärirajoille asti. Tähän voi olla syynä myös pikkuauton polttoaineenkulutus, koska bensaa palaa kuulemma lähes 60 litraa vain viidessä minuutissa.

Uskomattominta koko jutussa on kuitenkin se, että suihkumoottorilla varustettu Smart on täysin katulaillinen Atlantin toisella puolella. Autossa on edelleen toimivat etu- ja takavalot, vilkut, tuulilasinpyyhkijät ja jopa alkuperäinen ilmastointi. Sille on enemmän käyttöä kuin koskaan, koska suihkumoottori tuottaa todella paljon lämpöä ohjaamoon.

Suosittelemme

Bill Berg on niin tykästynyt luomukseensa, että siitä on kuulemma tullut jo osa perhettä. Niinpä se ei ole kaupan mistään hinnasta, mutta muita suihkumoottorilaitteita mies myy enemmän kuin mielellään.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat