Tässä on historian nopein kamera-auto – Lamborghini “Huracam” yltää 323 km/h:n huippuihin myös kamera nokalla

Gallardon paikan Lamborghinin aloitusmallina ottanut Huracán on merkkinsä edullisin vaihtoehto, mutta se on silti kaukana halvasta tai tavanomaisesta. Huracán on nimittäin täysiverinen superauto, jota vauhdittaa vapaasti hengittävä 5,2-litrainen veekymppi. Siitä irtoaa 610 hevosvoimaa ja ihon lähes kananlihalle nostattavat soundit, koska turbot eivät ole päässeet pilaamaan vielä Lambon äänimaailmaa.

Huracánia ei siis todellakaan miellä työjuhdaksi, mutta sitä voi käyttää myös tähän tarkoitukseen. Lamborghinista on nyt tehty kamera-auto, joka saa kunnian olla nopein lajissaan kautta historian. Tähän mennessä ripeimmän kamera-auton titteliä on saanut kantaa Need for Speed -leffaa varten kuvausvälineeksi modifioitu Ferrari 458 Italia. Huracamiksi nimetyn kamera-auton on toteuttanut Incline Dynamic Outlet, joka on asentanut gyrolla vakautetun kameran Lamborghinin nokalla piilevään tavaratilaan.

Projektiin on panostettu kunnolla, koska sen toteuttaminen vei kuulemma kuukausia. Rahaa hommaan paloi yli puoli miljoonaa dollaria, kun Huracánin nokalle piti luoda autoon sopiva teline ja kameran ohjausjärjestelmät oli tehtävä räätälintyönä juuri tätä autoa varten. Vaiva ei mennyt hukkaan, koska lopputulos yhdistää superauton suorituskyvyn mahdollisuuteen saada todella vauhdikasta kuvamateriaalia.

Sitä pitäisi saada myös todella kovista nopeuksista, koska kamera-auto yltää kuulemma edelleen alkuperäisen Lambon tavoin 323 km/h:n huippuihin. Tämä mahdollistaa lähes minkä tahansa laitteen perässä pysymisen vauhdikkaissa kuvaustilanteissa. Huippunopeuden säilyminen ennallaan kuulostaa tosin hyvin erikoiselta, koska nokalla pönöttävän massiivisen kameran pitäisi väistämättä heikentää Huracánin aerodynamiikkaa ja tuoda myös lisäpainoa.

Jäämme odottelemaan, yrittääkö joku tehdä vieläkin nopeamman kamera-auton. Huracánilla ei nimittäin pysty roikkumaan esimerkiksi Bugatti Chironin perässä, jonka huiput ovat reilusti yli 400 km/h. Toisaalta tällaisia kuvaustilanteitakin taitaa tulla eteen hyvin harvoin.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat