Tässä on historian nopein kamera-auto – Lamborghini “Huracam” yltää 323 km/h:n huippuihin myös kamera nokalla

Gallardon paikan Lamborghinin aloitusmallina ottanut Huracán on merkkinsä edullisin vaihtoehto, mutta se on silti kaukana halvasta tai tavanomaisesta. Huracán on nimittäin täysiverinen superauto, jota vauhdittaa vapaasti hengittävä 5,2-litrainen veekymppi. Siitä irtoaa 610 hevosvoimaa ja ihon lähes kananlihalle nostattavat soundit, koska turbot eivät ole päässeet pilaamaan vielä Lambon äänimaailmaa.

Huracánia ei siis todellakaan miellä työjuhdaksi, mutta sitä voi käyttää myös tähän tarkoitukseen. Lamborghinista on nyt tehty kamera-auto, joka saa kunnian olla nopein lajissaan kautta historian. Tähän mennessä ripeimmän kamera-auton titteliä on saanut kantaa Need for Speed -leffaa varten kuvausvälineeksi modifioitu Ferrari 458 Italia. Huracamiksi nimetyn kamera-auton on toteuttanut Incline Dynamic Outlet, joka on asentanut gyrolla vakautetun kameran Lamborghinin nokalla piilevään tavaratilaan.

Projektiin on panostettu kunnolla, koska sen toteuttaminen vei kuulemma kuukausia. Rahaa hommaan paloi yli puoli miljoonaa dollaria, kun Huracánin nokalle piti luoda autoon sopiva teline ja kameran ohjausjärjestelmät oli tehtävä räätälintyönä juuri tätä autoa varten. Vaiva ei mennyt hukkaan, koska lopputulos yhdistää superauton suorituskyvyn mahdollisuuteen saada todella vauhdikasta kuvamateriaalia.

Sitä pitäisi saada myös todella kovista nopeuksista, koska kamera-auto yltää kuulemma edelleen alkuperäisen Lambon tavoin 323 km/h:n huippuihin. Tämä mahdollistaa lähes minkä tahansa laitteen perässä pysymisen vauhdikkaissa kuvaustilanteissa. Huippunopeuden säilyminen ennallaan kuulostaa tosin hyvin erikoiselta, koska nokalla pönöttävän massiivisen kameran pitäisi väistämättä heikentää Huracánin aerodynamiikkaa ja tuoda myös lisäpainoa.

Jäämme odottelemaan, yrittääkö joku tehdä vieläkin nopeamman kamera-auton. Huracánilla ei nimittäin pysty roikkumaan esimerkiksi Bugatti Chironin perässä, jonka huiput ovat reilusti yli 400 km/h. Toisaalta tällaisia kuvaustilanteitakin taitaa tulla eteen hyvin harvoin.

LähdeCarscoops

Lue lisää