Tässä on ensimmäinen kuva Hyundain uudesta perhefarmarista – ensi-ilta koittaa muutaman viikon päästä Geneven autonäyttelyssä

Hyundai on yrittänyt haastaa VW Golfin ja kumppanit jo kahden sukupolven ajan i30-mallillaan. Korealaisauton ominaisuudet eivät ole kuitenkaan olleet ihan samalla tasolla pahimpien eurooppalaiskilpailijoiden kanssa, ja niinpä Hyundai ei ole valloittanut kovinkaan monessa maassa kompaktiluokan myyntitilastojen kärkisijoja. I30:n viime syksynä esitelty kolmas sukupolvi on kuitenkin kehittynyt huimasti ja muotoilukin on mukavan tasapainoista, joten menestykselle pitäisi olla nyt entistä paremmat edellytykset.

Golf-luokan autoista merkittävä osa myydään farkkuina, ja niinpä Hyundaikin esittelee tuoreesta i30:stä farmarin muutaman viikon päästä ovensa avaavassa Geneven autonäyttelyssä. Kolmannen sukupolven farkku-i30:stä julkaistiin jo nyt ensimmäinen tiiserikuva, joka kertoo lähinnä muotoilun yllätyksettömyydestä. Sivuikkunalinja kaartuu kuitenkin sulavasti, joten luvassa on silmää miellyttävä farmari.

Vanhan i30-farkun tavaratilan vetoisuus on 528 litraa, ja uusi malli pistää varmasti jonkin verran paremmaksi. Hatchbackin ruuman volyymi suureni malliuudistuksessa 17 litralla, joten vastaavia kasvulukemia voidaan odotella farkunkin osalta. Myös moottorivalikoima lienee pitkälti sama kuin töpöperäisessä mallissa, eli pellin alla nähtäneen 1,4-litrainen bensavapari, saman koneen turboversio sekä niiden väliin sijoittuva litran kokoinen kolmipyttyinen pikkuturbo. Näiden moottorien teholukemat ovat 100, 138 ja 120 hevosvoimaa.

Dieselpuolella tarjolla on puolestaan 1,6-litrainen nakuttaja, jota myydään 95-, 110- ja 136-heppaisina versioina. Perusvaihteisto on kuusipykäläinen manuaali, mutta joihinkin malleihin saa lisähintaan myös seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinautomaatin.

Farkku ei jää i30-valikoiman ainoaksi lähiaikojen uutuudeksi, vaan loppuvuodesta Hyundai esittelee vielä N-mallimerkintää tottelevan hot hatchin. Siitä tulee tarjolle 250- sekä 275-heppaiset versiot, ja lisäksi putkessa on fastback-henkinen viisiovinen coupé. Kolmiovinen malli ei sen sijaan saa enää seuraajaa nykyisessä i30-sukupolvessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat