Tässä on aito Pyhimys-Volvo – Roger Mooren entinen menopeli tuodaan näytille Essenin Techno-Classicaan

Hiljattain edesmennyt Roger Moore tunnetaan 1970- ja 1980-lukujen James Bondina, mutta hän saavutti jo 1960-luvulla mainetta Pyhimys-televisiosarjan Simon Templarina. Seikkailijahahmon alle kaavailtiin ensin Jaguar E-Typeä, mutta sellaista ei herunut tehtaalta. Niinpä tuotantoryhmä päätyi lopulta astetta edullisempaan Volvo P1800:aan, mikä oli varsinainen onnenpotku ruotsalaismerkille. Moore ehti kurvailla TV-sarjassa valkoisella coupélla melkein koko 1960-luvun ajan, mikä nosti auton tunnettuuden aivan uusiin sfääreihin ja antoi sille Pyhimys-Volvon lempinimen.

Moore sai todellisessakin elämässä alleen valkoisen 1800 S:n, joka valmistui Ruotsin Torslandan tehtaalta loppuvuodesta 1966. Se rekisteröitiin tähden nimiin helmikuussa 1967, ja samaa autoa käytettiin myös TV-sarjan kuvauksissa. ST 1 -kilvet tulivat tietysti Simon Templarin nimikirjaimista, ja tätä autoa hyödynnettiin sarjassa aina vuoteen 1969 asti, kunnes se lopulta päättyi seitsemän tuotantovuoden jälkeen.

Myöhemmin Moore myi Pyhimys-Volvonsa toiselle näyttelijälle, eli vuoden 1964 Bond-leffa Goldfingerissä Mr. Soloa esittäneelle Martin Bensonille. Hänen jälkeensä autolla ehti olla useita omistajia, kunnes Volvo entisöitiin 2000-luvun alkupuolella huolellisesti lähes alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Siinä on esimerkiksi jäljellä vielä kojelautaan kiinnitetty lämpömittari ja sisustan erillinen tuuletin, joka helpotti näyttelijöiden oloa studiossa tehtyjen kuvausten aikana.

Autoa pääsee ihailemaan tämän kuun lopulla Saksan Essenissä järjestettävässä Techno-Classicassa, joka kuuluu Euroopan suurimpiin klassikkoautonäyttelyihin. 1800 S kaunistaa siellä Volvo Cars Heritagen osastoa, jolla voi ihailla toistakin Pyhimys-Volvoa. Sillä ei ole TV-sarjaan liittyvää historiaa, mutta nykyinen omistaja on varsin maineikas. Tämä auto kuuluu nimittäin Volvon nykyiselle toimitusjohtajalle, eli Håkan Samuelssonille.

Suosittelemme

Samuelssonkin on kuulemma fanittanut Pyhimystä jo 1960-luvulta lähtien, ja niinpä Mooren entinen auto hankittiin ruotsalaismerkin kokoelmiin muutama vuosi sitten. Sitä ei ole kuitenkaan tuotu vielä suuren yleisön nähtäville mihinkään Euroopan klassikkoautonäyttelyyn, joten Essenin Techno-Classican yleisö saa kunnian todistaa ensimmäistä kertaa aidon Pyhimys-Volvon paluuta julkisuuden valokeilaan.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat