Tässä Mustangissa on jotakin erikoista – klassikkojenkin pellin alla viheltää Toyotan turbokuutonen

Ford Mustang aloitti poniautojen aikakauden vuonna 1964, ja ensimmäisen korimallin taival kesti faceliftien saattelemana vuoteen 1968 asti. Uutena Mustin pellin alle sai perusmallin suoran kuutosen lisäksi tietysti veekaseja, joista tehokkaimmat nähtiin Carroll Shelbyn pajan rakentamissa erikoismalleissa. Kasin jytinä ja Mustangin klassiset muodot sopivat yhteen kuin paita ja peppu, mutta kaikki eivät halua silti rakentaa autoaan tällä perinteisellä kaavalla.

Jenkkiharrastaja Beau Miklethun hankki itselleen varsin karussa kunnossa olleen vuoden 1968 Mustangin, joka edusti kuutosella varustettua karvalakkimallia. Entisöinti ei tullut kyseeseen, vaan mies suunnitteli auton muokkaamista vähän kattavammin. Nokalle nostettiin ensin ovaalimerkin oma 2,3-litrainen turbonelonen, mutta se räjähti valitettavasti varsin pian.

Niinpä seuraavaksi päätettiin turvautua japanilaiseen luotettavuuteen Toyotan legendaarisen 2JZ-turbokuutosen muodossa. Kyseinen mylly on tuttu mm. neloskorisen Supran pellin alta, ja kone kestää hienosti virittäjien kutittelemia hurjia teholukemia. Miklethun on myös suuri Fast & Furious -fani, ja leffasarjan Tokyo Driftissä nähdään hieman vastaava konstruktio. Siinä on kylläkin turvauduttu kilpailijamerkin tekniikkaan, eli 1967-malliseen Mustangiin on survottu Nissan Skyline GT-R:n tuplaturbokuutonen.

Ulkoapäin Miklethunin poniauto on lähes alkuperäinen, mutta koriin päätettiin hakea retrohenkistä kisatyyliä Gulfin legendaarisesta sinioranssista värityksestä. Mies sai tähän inspiraation autotallinsa pöydällä majailevista pienoismalleista, ja värit pukevat hienosti myös 1:1-kokoista Mustangia. Lisäksi auton oviin liimattiin 68-kilpailunumerot, jotka kertovat tietysti Fordin vuosimallin.

Vaikka klassisen jenkkiauton ja japsitekniikan yhdistelmä voi kuulostaa lähes pyhäinhäväistykseltä, Miklethunin ennakkoluuloton rakennelma toimii käytännössä yllättävän hyvin. Turbon vihellys tuntuu olevan kotonaan myös Mustangin pellin alla, ja muskeliauton voimavarat ovat vain kasvaneet muutoksen myötä. Katso alla olevalta videolta, kuinka hurjasti sihisevä ja muriseva Mustang ampaisee matkaan kumit savuten.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat