Tässä ”museoautossa” yhdistyy hienosti historia ja nykyaika – Alfaholicsin Giulia GTA-R 300:ssa on täysin hiilikuituinen kori

Porsche-spesialisti Singer on tullut tunnetuksi klassisen näköisistä 911:stään, joissa käytetään todellisuudessa hiilikuitukoria ja modernia tekniikkaa. Nyt brittiläinen Alfaholics soveltaa samaa reseptiä 1960- ja 1970-lukujen kauneimpien coupéiden joukkoon lukeutuvaan Alfa Romeo Giuliaan.

Maailman johtaviin spesialisteihin klassisten Alfojen osalta kuuluva firma julkaisi kuvat klassikkocoupén hiilikuituversion paljaasta korikehikosta. Kevytmateriaalista leivottua koria käytetään Alfaholicsin uudessa GTA-R 300 -mallissa, jossa painoa pitäisi säästyä korin osalta yli 70 kiloa teräskoriseen GTA-R:ään verrattuna. Valmiin auton luvataan puolestaan olevan 38 kiloa kevyempi kuin malliston tämänhetkinen huippuversio, joka tottelee GTA-R 290 -nimeä.

Siinä käytettiin jo hiilikuituisia ovia, konepeltiä ja takaluukun kantta, mutta kori oli edelleen perinteisesti teräksestä. Uuden GTA-R 300:n lopulliseksi painoksi kerrotaan alle 800 kiloa, jolloin teho-painosuhteen pitäisi olla hitusen yli 300 hevosvoimaa tonnia kohti. Tästä juontuu myös auton GTA-R 300 -nimi. Hiilikuitukori ei jää Alfaholicsin luomuksen ainoaksi high tech -piirteeksi. Autossa hyödynnetään lisäksi firman uusinta Ultraleggera-jousitusta, jonka komponentit on tehty billet-titaanista.

Sekin on perinteistä jousitusta kevyempi, jaa lisäksi uusi ratkaisu mahdollistaa entistä paremman jousitusgeometrian. Voimanlähteenä toimii alkuperäisen Giulian kaltainen Twin Spark -nelonen, jonka iskutilavuus porataan kuitenkin 2,3 litraan. Huipputehoa pitäisi irrota 240 heppaa 7000 kierroksen kohdalla, joten soundit lienevät melko kireät. Hiilikuitukorisen uusioklassikon hinnasta ei ole vielä annettu tietoja, mutta auto on varmasti kaikkea muuta kuin halpaa hupia. Jo GTA-R 290 maksaa nimittäin noin 240 000 puntaa, eli lähes 270 000 euroa.

Suosittelemme

Alfa Romeo toi äskettäin legendaarisen GTA-tunnuksen takaisin nykyisen Giulia Quadrifoglion pohjalta tehdyn erikoismallin perässä. Monet fanit lienevät kuitenkin sitä mieltä, että Alfaholicsin GTA-R 300 on paljon lähempänä alkuperäisen GTA:n ideaa, joka oli moottoriurheiluunkin sopiva kevennetty sporttinen erikoismalli.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat