Tässä menee Jaguarin salainen uutuus – E-Pace laajentaa merkin SUV-valikoimaa

Intialaisen Tatan nykyään omistamalla Jaguar Land Roverilla on mennyt lujaa viime aikoina. Kissamerkin historian ensimmäinen katumaasturi, eli toissa syksynä lanseerattu F-Pace on ollut suuri menestys, joka on tuonut Jaguarille mukavasti uusia asiakkaita. Niinpä britit jatkavat samoilla linjoilla myös tulevaisuudessa. Viime vuoden lopussa konseptina esitelty täyssähköinen I-Pace muuttuu tuotantoautoksi jo ensi vuoden aikana, mutta SUV-vyörytys ei jää tähän.

Jaggella on nimittäin kehitteillä myös kompaktiluokkaan kuuluva E-Pace, jonka salavalokuvaajat ovat juuri bonganneet talvitesteissä. Autolle tehdään viimeisiä hienosäätöjä, koska se on tarkoitus esitellä jo toukokuussa. Mm. BMW X1:n ja Audi Q3:n haastavasta uutuudesta povataan kissamerkin suosituinta mallia. Tämä kuulostaa varsin uskottavalta, koska katumaasturibuumille ei näy loppua ja kompaktiluokan SUV:t ovat erityisen kysyttyjä.

E-Pace on vastaavan kokoinen kuin sisarmalli Range Rover Evoque, ja Jaguarin uusi katumaasturi myös tehdään samalle LR-MS-pohjalevylle kuin Evoque ja Land Rover Discovery Sport. Jaggen mallistoon ei tällä hetkellä kuulu yhtään etuvetoista autoa, mutta tämä muuttuu E-Pacen myötä. Kompaktin SUV:n perusversiot raapivat nimittäin edestä, mutta nelivedon saa toki lisähintaan. Voima välittyy pyörille joko kuusivaihteisen manuaalin tai kahdeksanpykäläisen automaatin kautta.

Perusmallia vauhdittaa todennäköisesti hieman yli 160-heppainen kaksilitrainen nelosdiesel, mutta lisäksi tarjolle tulee puhdikkaampi versio samasta koneesta ja noin 240-hevosvoimainen tuplaturbonakuttaja. E-Pacen pellin alle saa toki myös samankokoisia bensaturboja, jotka ovat tuttuja mm. XE:stä. Kolmipyttyiseen dieseliin pohjautuva mieto pistokehybridi saattaa täydentää valikoimaa myöhemmin, mutta puhdas sähköversio jätetään I-Pacen heiniksi.

E-Pacen muotoilu seuraa F-Pacen avaamia latuja, eli kattolinja laskee viistosti, takavalot ovat F-Type-urheiluautosta tutut kapeat viirut ja nokalla on näyttävä maski sekä isot ilmanottoaukot. Mittasuhteet ovat kuitenkin erilaiset, ja ne kertovat lahjomattomasti etuvetoisesta perusrakenteesta. Sisätiloissa nähdään puolestaan viimeisin versio Jaguarin InControl Touch Pro -nimisestä tietoviihdejärjestelmästä, ja tyyli on modernin pelkistettyä.

E-Pacen hintojen odotetaan jäävän Range Rover Evoquen alapuolelle, eli autosta on tulossa edullisin Jaguar. Kissamerkin katumaasturivalikoiman toista ääripäätä edustaa puolestaan vuonna 2019 markkinoille tuleva iso J-Pace, joka haastaa mm. Audi Q7:n ja kumppanit.

LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat