Tämän Toyota Celican omistaja sai ilmeisesti inspiraationsa Autot-elokuvasta – 1990-luvun japsisportin perää komistaa melkein parimetrinen spoileri

Disneyn Autot-elokuvasarja sisältää lasten makuun tehdyn sisällön lisäksi myös osuvaa parodiaa autoharrastuksen eri muodoista. Ensimmäisessä Autot-leffassa nähtiin esimerkiksi tuunatuista sporteista koostuva jengi, joka tuli ahdistelemaan Salama McQueeniä kuljettavaa Make-rekkaa. Salama putosi tässä hötäkässä nukahtamaisillaan olevan Maken kyydistä, ja viritettyjen ilkimysten jengi jatkoi menoaan. Kohtaus on lapsille sen verran pelottava, että esimerkiksi kirjoittajan nelivuotias poika haluaa aina hypätä tämän kohdan yli leffaa katsoessaan.

Yksi tuunattujen menopelien jengin jäsenistä on Wingo, jonka tunnusmerkkinä toimii taivaisiin asti kurottava tikapuutyyppinen spoileri. Violeteilla tehosteilla koristetun animaatiohahmon esikuvana on käytetty S15-korista Nissan Silviaa 2000-luvun alkupuolelta. Silvia on kovaa valuuttaa erityisesti jenkkien import-tuunauspiireissä, joten Disneyn väki on osannut valita sopivan auton tuontiautojen jengiin.

Wingon massiivisella siivellä on tietysti haluttu parodioida monen tuning-laitteen takaluukun päältä löytyviä lintulautoja. Niissä on silti harvemmin peräti kuutta eri porrasta, kuten animaatiohahmon tapauksessa. Nyt nettiin putkahti kuitenkin kuva Hollannin kilvillä liikkuvasta 1990-luvun Toyota Celicasta, joka on ainakin spoilerinsa osalta kuin ilmetty Wingo. Tätä autoa ei ole varmaankaan rakennettu ihan vakavalla naamalla, vaan se toimii hauskana viittauksena Autot-elokuvasarjaan ja tuning-kultin ylilyönteihin.

Epäilemme silti, että kyseinen viritys ei ole täysin laillinen Hollannissakaan. Lähes kaksimetrinen siipi näyttää melkoisen huteralta, ja sitä on jouduttu tukemaan auton kattoon kiinnitetyillä vaijereilla. Spoileri ei varmasti ainakaan paranna Celican suorituskykyä, ja autolla ei taida edes uskalla ajaa kovin lujaa Wingo-siiven kanssa. T200-korinen etuveto-Celica ei muutenkaan ole kovin sporttinen takavetoiseen Turbo-Silviaan verrattuna, mutta asialla ei taida olla suurta merkitystä tämän laitteen omistajalle.

Takapuskurin ja helmojen lasikuitupullistukset jatkavat Wingoa parodioivaa linjaa, mutta vanteet näyttäisivät sentään olevan aidot BBS:n laatutuotteet. Ne ovat jopa liian hillityt auton muuhun ”tyyliin” verrattuna, mutta kukaan ei taida muutenkaan kiinnittää pyöriin minkäänlaista huomiota tikapuusiiven rinnalla.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat