Tämän Subarun hinnan pitäisi nousta superautojen tasolle – Impreza 22B STi on yksi harvoista

Subaruista puhuttaessa vuoden 1998 Impreza 22B STi on vahva ehdokas ikonisimpien mallien kärkisijoille. Erityisen hieno yksilö on tulossa tarjolle ensi kuussa järjestettävään huutokauppaan.

Tämä yksilö löytyy jo nyt Silverstone Auctions -huutokauppakamarin nettisivuilta, ja Subarun hinnan odotetaan nousevan 100 000 – 120 000 punnan tasolle. Meidän valuutassamme tämä on 116 000 – 139 000 euroa, eli samalla hinnalla saisi myös paljon tuoreemman superauton. Impreza 22B STi on kuitenkin huomattavasti harvinaisempi ilmestys kuin moni paljon eksoottisemmalta näyttävä auto.

22B STi luotiin 1990-luvun lopulla sekä Subarun 40-vuotisen merkkipaalun että kolmannen peräkkäisen rallin merkkimestaruuden kunniaksi. Koko maailmaa varten tehtiin 425 yksilöä, joista valtaosa, eli 400 autoa jäi Japanin kotimarkkinoille. Myynnissä oleva 22B STi on järjestyksessä 318. näistä harvinaisuuksista.

Subarun kaikkia yksityiskohtia ei ole kerrottu nettisivujen kuvauksessa, mutta hieman yli 36 000 mailin ajomäärä (noin 58 000 kilometriä) ja yksi omistaja viimeisten 18 vuoden ajalta kertovat omaa kieltään. 22B STi:t saivat pintaansa japanilaismerkin ralliautoista tutun sinisen sävyn, ja ulkoisiin tunnusmerkkeihin kuuluivat myös ilma-aukoilla ja isommalla skuupilla varustettu alumiininen konepelti, levitetyt lokasuojat, pulleammat sivuhelmat sekä säädettävä takaspoileri. Autojen alla pyörivät BBS:n 17-tuumaiset vanteet luonnollisesti kullanvärisenä.

Suosittelemme

Sisustaa dominoi puolestaan mustan ja sinisen yhdistelmä, mutta kolmipuolaisesta nahkaratista ja vaihdekepin nupista löytyy myös punaisia tehostetikkauksia. Ne toistavat STi:n logon väriä, joka koristaa lattiamattojakin. Voimantuotosta vastaa turboahdettu 2,2-litrainen bokserinelonen, jonka luovuttamat 280 hevosvoimaa ja 363 newtonmetriä välitetään viisivaihteisen manuaalin kautta kaikille neljälle pyörälle. Todellisuudessa potkua löytynee hieman enemmän, kuten monesta muustakin tuon ajan japanilaissportista.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat