Tämän kolmoskorin VW Golfin piti haastaa Lancia Delta HF Integrale ja kumppanit – nelivetoinen rallimalli jäi kuitenkin pelkäksi tutkielmaksi

Volkswagen toi tämänvuotiseen SEMA Show’hun koko joukon konsepteja lähinnä merkin uusien mallien pohjalta. Osastolla nähtiin kuitenkin myös äärimmäisen mielenkiintoinen rallimalli lähes 30 vuoden takaa.

A 59 -koodinimellä tunnettu erikoisuus on kolmoskorin Golfin ralliluokitteluversio, jonka Saksan Cadolzburgissa majaansa pitänyt Schmidt Motorsport rakensi Volkswagen Motorsportille vuonna 1993. Volkkari mietti tuolloin tosissaan mukaan lähtemistä rallin MM-sarjaan, ja A-ryhmän kilpurin luokitteleminen olisi vaatinut vähintään 2500 vastaavan katuauton rakentamisen. Jos projekti olisi edennyt pidemmälle, nelivetoinen turbo-Golf olisi heittänyt haasteen esimerkiksi Lancia Delta HF Integralelle, Ford Escort RS Cosworthille tai Toyotan, Subarun ja Mitsubishin joka nurkasta raapiville rallitykeille.

Ralli-Golfin erottaa ulkoisestikin välittömästi kesymmistä sisaristaan. Tästä saadaan kiittää hiilikuidusta ja kevlarista tehtyä korisarjaa, joka tekee autosta paljon vakio-Golfia leveämmän. Rekisterikilpikin on siirretty takaluukun kannesta puskuriin vuonna 1997 debytoineen Golfin neljännen sukupolven malliin, ja myös etupuskurin sekä konepellin ilmanottoaukot ja iso takaspoileri kertovat omaa kieltään. Takapuskurin kolot olisivat mahdollistaneet neljän putkenpään asentamisen, mutta autossa on kuitenkin pakoputkenpäät vain vasemmalla puolella.

Taka- sekä sivulasit on tehty painonsäästön vuoksi muovista, ja sisätiloista löytyy Recaron A8-kuppipenkkien lisäksi kolmipuolainen ratti, digitaalinen mittaristo, erilaisia lisättyjä käyttökytkimiä sekä rallihenkiset turvakaaret. Mielenkiintoisin osa ralli-Golfia lienee kuitenkin moottori, joka on tehty räätälintyönä juuri tätä autoa varten. Kaksilitraisesta turbonelosesta houkutellut 275 hevosvoimaa ja 370 newtonmetriä olisivat kova sana hot hatchien luokassa vielä tänäkin päivänä, ja sama koskee myös 270 km/h:n huippunopeutta, joka on muuten täsmälleen sama kuin Performance-paketilla varustetussa uudessa Golf R:ssä.

Suosittelemme

Voima välitetään kaikille neljälle pyörälle kuusivaihteisen manuaalin ja kisatyylisen nelivedon kautta, jonka tekniikkaan kuuluu hydraulisesti ohjattu mukautuva keskilukko sekä lukkoperä. Alustasta löytyvät puolestaan pitkät joustoliikkeet mahdollistavat Bilsteinin iskunvaimentimet ja taka-akselin monivarsituenta. 16-tuumaiset vanteet ovat peräisin Speedlinelta, kun taas niiden takaa pilkottavat jarrut ovat Brembon käsialaa.

Vaikka prototyyppi tekee lähes tuotantokelpoisen vaikutelman, Volkswagen ei kuitenkaan vakuuttunut ralliprojektin hyödyistä ja niinpä A 59 jäi vain kahden yksilön kokeiluksi. Niistä ainoastaan toinen, eli SEMA Show’ssa nyt nähty auto on ajokelpoinen.

LähdeCarscoops

3 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat