Tämä W124-Mersu on ainoa lajissaan – 500 E:n erikoisuuksiin kuuluvat ruutukangaspenkit ja kuusilitrainen V8

Porschen tehtaalla valmistettu W124-korinen Mercedes-Benz 500 E on yksi kaikkien aikojen hienoimpia sleepereitä. Tehokas veekasi taksikorissa ei kuitenkaan riittänyt tämän jutun auton ensimmäiselle omistajalle, vaan autoon piti saada vielä hieman ekstraa.

500 E esiteltiin syksyllä 1990 Pariisin autonäyttelyssä, ja auton hinnasto julkaistiin Saksassa lokakuun ensimmäinen päivä. Vain päivää myöhemmin tilauksen jätti sisään Balingenin kaupungissa sijaitsevan Bizerba-vaakatehtaan pomo. Tarkalleen 134 520 Saksan markan lähtöhinnan päälle tuli vielä vajaan 12 000 markan edestä lisävarusteita. Niistä arvokkaimmat olivat kuskin ja etumatkustajan airbagit, seisontalämmitys sekä erikoinen verhoilu.

Reilun 3000 Saksan markan arvoista nahkaverhoilua täydennettiin vielä penkkien ja niskatukien ruutukankaisilla keskiosilla, joiden materiaali lainattiin R129-sukupolven SL:stä. Muiden lisävarusteiden joukkoon kuuluivat aktiivikaiuttimet, sähkösäätöinen ohjauspylväs, sähköinen takaikkunan verho, automaatti-ilmastointi, kuskin istuimen muistitoiminto sekä penkinlämmittimet edessä.

Monissa muissakin 500 E -yksilöissä on runsas lisävarustus, mutta tämän Mersun kaltaisia ruutukangaspenkkejä ei ilmeisesti tilattu yhteenkään muuhun autoon. Muskelimoottorilla varustettu sedan päästiin luovuttamaan tilaajalleen vasta kesäkuun lopussa 1991. Vakiot 326 hevosvoimaa riittivät vain reilun vuoden ajan, koska syyskuussa 1992 oli vuorossa koneen poraaminen kuusilitraiseksi AMG:llä. Huipputeho kasvoi 374 heppaan, ja maksimivääntö lisääntyi tasan 100 newtonmetrillä 580 newtonin lukemaan. Nyt nollasta sataan päästiin jo alle kuudessa sekunnissa, mutta muutostöiden reilun 38 000 Saksan markan hinnalla olisi saanut myös uuden 190 Dieselin.

Suosittelemme

Mercedes tarjosi samaa muutostyötä myös suoraan tehtaalta vuodesta 1993 alkaen omalla tilauskoodillaan. Kaiken kaikkiaan AMG:llä syntyi 148 kuusilitraisella kasilla ryyditettyä 500 E:tä, joista 12 tehtiin vielä ilman tilauskoodia. Tämän jutun auto on yksi niistä. Mersun omistus siirtyi vuonna 1998 vaakatehtaalta firman omistajan yksityisiin nimiin, ja vuonna 2004 reilut 103 000 kilometriä ajettu auto myytiin tuttavapiirissä vaikuttaneelle lääkärille. Hänen makuunsa Mersussa oli jo liikaakin potkua, ja niinpä 500 E jatkoi matkaansa vain kaksi kuukautta myöhemmin auton nykyiselle omistajalle.

Hän otti Mercedeksen huhtikuun lopulla 2004 rekisteristä pois vajaat 109 000 kilometriä ajettuna. Siitä lähtien autolla on osallistuttu tapaamisiin ja ajotapahtumiin paikallisilla siirtokilvillä, ja mittarissa on tällä hetkellä alle 114 000 kilometriä. Viimeisin huolto on tehty toukokuussa ilmeisesti 500 E:n myyntiä silmälläpitäen. Auto myydään nyt itävaltalaisen Dorotheumin huutokaupassa, ja hinta-arvio on ennakkoon 120 000 – 160 000 euroa.

2 KOMMENTIT

  1. Mulla oli aikoinaan tuolla w124 korilla oleva 300CE. Kyllä oli hieno auto, vieläkin niitä liikenteessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat