Quantcast

Tämä Subaru Impreza 555 on tehty Colin McRaen kunniaksi

Skotlantilainen Colin McRae kuuluu kiistatta MM-rallin historian ikimuistoisimpien kuljettajien joukkoon. McRaen muistoa kunnioittaen on tehty myös hieno kopio tämän ralliautosta.

Joitakin autoja ei voi katsoa ilman, että mieleen tulisi myös jokin läheisesti siihen liittyvä henkilö. Subaru Imprezan Colin McRae versio on tästä loistava esimerkki, ja nyt siitä on tarkoitus tehdä pienen yrityksen toimesta kahdeksan a-ryhmän ”kunnianosoitus” ralliautoa. Kyse on ennen kaikkea rakkaudesta automallia, sekä ikonisella 555-tunnuksella ajanutta McRaeta kohtaan.

Suosittelemme

Autosta on vastuussa Best Engineer -niminen pulju, jota italialainen Carlo Boroli -niminen herra ylpeänä johtaa. Boroli on ikänsä rakastanut rallia ja Subaruita, joten hän mietti sopivan tavan kunnioittaa molempia. Tarkoitus on rakentaa yksi Subaru 555 jokaista McRaen osakilpailuvoittoa kohden, joita mies ehti saavuttaa kyseisellä autolla yhteensä seitsemän. Lisäksi kahdeksas auto valmistetaan rallikuljettajan voitettua MM-mestaruuden vuonna 1995.

Autot rakennetaan niin, että ne vastaavat ajotuntumaltaan McRaen 90-luvulla käskyttämiä aitoja asioita. Itse asiassa autot ovat Best Engineeringin toimesta osin jopa parempia kuin alkuperäiset, sillä niiden ajotuntumaa on hiottu terävämmäksi, ja muutoinkin autoja voisi luonnehtia sivistyneemmiksi. Boroli kuitenkin lupaa, että 555 Imprezan sielu on tallella jokaisessa uudessakin autossa.

Omistautumisen asteesta kertonee, että Borolin tiimi vietti pelkästään kuusi päivää dynossa saadakseen pakoputken äänen mahdollisimman lähelle alkuperäistä 555:tä, suorituskyvystä tinkimättä. Auton äänimaailma ja koko projekti ovat herättäneet niin paljon luottamusta, että itse McRaen perheenjäsenet ovat antaneet projektille siunauksensa. Palavan tekemisen halun ja intohimon tuloksena saadaan joskus aikaiseksi mitä hienoimpia kunnianosoituksia niin autolle, kuin ihmisellekin. Intohimolla on tässä tapauksessa myös hintalappu, sillä autoja on tarkoitus myydä 370 000 punnan kappalehinnalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.