Tämä Subaru Impreza 555 on tehty Colin McRaen kunniaksi

Skotlantilainen Colin McRae kuuluu kiistatta MM-rallin historian ikimuistoisimpien kuljettajien joukkoon. McRaen muistoa kunnioittaen on tehty myös hieno kopio tämän ralliautosta.

Joitakin autoja ei voi katsoa ilman, että mieleen tulisi myös jokin läheisesti siihen liittyvä henkilö. Subaru Imprezan Colin McRae versio on tästä loistava esimerkki, ja nyt siitä on tarkoitus tehdä pienen yrityksen toimesta kahdeksan a-ryhmän ”kunnianosoitus” ralliautoa. Kyse on ennen kaikkea rakkaudesta automallia, sekä ikonisella 555-tunnuksella ajanutta McRaeta kohtaan.

Autosta on vastuussa Best Engineer -niminen pulju, jota italialainen Carlo Boroli -niminen herra ylpeänä johtaa. Boroli on ikänsä rakastanut rallia ja Subaruita, joten hän mietti sopivan tavan kunnioittaa molempia. Tarkoitus on rakentaa yksi Subaru 555 jokaista McRaen osakilpailuvoittoa kohden, joita mies ehti saavuttaa kyseisellä autolla yhteensä seitsemän. Lisäksi kahdeksas auto valmistetaan rallikuljettajan voitettua MM-mestaruuden vuonna 1995.

Suosittelemme

Autot rakennetaan niin, että ne vastaavat ajotuntumaltaan McRaen 90-luvulla käskyttämiä aitoja asioita. Itse asiassa autot ovat Best Engineeringin toimesta osin jopa parempia kuin alkuperäiset, sillä niiden ajotuntumaa on hiottu terävämmäksi, ja muutoinkin autoja voisi luonnehtia sivistyneemmiksi. Boroli kuitenkin lupaa, että 555 Imprezan sielu on tallella jokaisessa uudessakin autossa.

Omistautumisen asteesta kertonee, että Borolin tiimi vietti pelkästään kuusi päivää dynossa saadakseen pakoputken äänen mahdollisimman lähelle alkuperäistä 555:tä, suorituskyvystä tinkimättä. Auton äänimaailma ja koko projekti ovat herättäneet niin paljon luottamusta, että itse McRaen perheenjäsenet ovat antaneet projektille siunauksensa. Palavan tekemisen halun ja intohimon tuloksena saadaan joskus aikaiseksi mitä hienoimpia kunnianosoituksia niin autolle, kuin ihmisellekin. Intohimolla on tässä tapauksessa myös hintalappu, sillä autoja on tarkoitus myydä 370 000 punnan kappalehinnalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat