Tämä sportti-Toyota ei ole Supraa nähnytkään – piskuista Copen GR Sportia vauhdittaa alle 0,7-litrainen turbokone

Gazoo Racing on viime vuosina tehnyt nimeä Toyotan sporttidivisioonana. Euroopassa GR on tullut tunnetuksi etenkin Tommi Mäkisen luotsaamasta WRC-rallitallista, mutta kirjainyhdistelmä on nähty myös katuautojen puolella esimerkiksi uuden Toyota Supran mallimerkinnässä. Japanin kotimarkkinoilla GR-Toyotien valikoima on sen sijaan paljon laajempi, ja Gazoo Racingillä on nousevan auringon maassa pidemmät perinteet.

Japanin erikoisuuksiin kuuluu kei-careiksi nimettyjen miniautojen luokka, jota säätelevät monet lainsäädännölliset rajoitteet mm. auton mittojen ja moottorin iskutilavuuden osalta. Korimallien osalta säädöksiä ei sen sijaan ole, ja niinpä kei-carien skaala ulottuu kaksipaikkaisista roadstereista tötterömäisiin tila-autoihin. Yksi tämän kategorian hauskimmista laitteista on ollut Daihatsun kehittämä Copen, jonka ensimmäinen sukupolvi oli kuin kutistettu ykköskorimallin Audi TT Roadster taittuvalla peltikatolla.

Sähköllä liikkuvasta kovasta katosta on pidetty kiinni myös Copenin nykyversiossa, mutta auton linjat ovat siirtyneet retrohenkisestä pyöreydestä suorastaan urheilulliseen terävyyteen. Daihatsu on nykyään kokonaan Toyotan omistuksessa, joten Copen on saanut kunnian toimia lähtökohtana sporttityyliselle GR Sport -versiolle. Uutuus putkahti nettiin jo nyt, vaikka se esitellään nousevan auringon maan jälleenmyyjille vasta marraskuun alkupuolella.

Copen GR Sport on tarkoitettu pelkästään Japanin markkinoille, jossa sitä saa sekä viisipykäläisellä manuaalilla että portaattomalla CVT-automaatilla. Manuaaliversiosta täytyy pulittaa 2 435 000 jeniä, eli reilut 20 000 euroa, ja automaattimalli on yllättäen hieman halvempi. Molempia vauhdittaa piskuinen 660-kuutioinen bensakone, joka saa lisäpuhtia turbon avulla. Tehoa ei silti liene kahmalokaupalla, mutta etuvetoisen Copenin pitoa kohennetaan kuitenkin tasauspyörästön lukon avulla. Lisäksi sähköisesti tehostettua ohjausta on hienosäädetty, ja sama koskee myös jousia sekä iskunvaimentimia.

Suosittelemme

Lisähintaan tarjolla on vielä monia GR-sporttiherkkuja, joiden listalle kuuluvat mm. etuhelma, etukulmien ilmanohjaimet, sivuhelmat sekä takahelma ja -spoileri. Ulkoa Copen GR Sportin erottaa jo vakiona uusiksi laitetuista puskureista ja maskista. Vanteina käytetään BBS:n takomia kiekkoja, ja ledit tuikkivat niin etu-, taka- kuin sumuvaloissakin. Sporttihenkinen ulkoasu viimeistellään GR Sport -logoilla, ja ulkoväriksi on tarjolla kahdeksan eri sävyä.

Sisusta on sen sijaan aina musta, mutta sitäkin on piristetty monilla sporttivarusteilla. GR-logoilla varustetut penkit ovat Recaron käsialaa, ja nahkaratti on puolestaan Momon valikoimasta. Tunnelmaa kohentavat myös metallipintaiset ja kiiltävän mustat koristeet, jotka saavat Copenin kuskin tuntemaan olonsa kuin oikeassa urheiluautossa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat