Tämä Porsche oli alun perin vuoden 1989 911 Targa – nyt autosta on tehty retrotyylinen Speedster

Porsche tarjosi 1980-luvun loppupuolella 911:stä avomallista Speedsteriä, johon tuotiin menneiden vuosikymmenten henkeä matalalla tuulilasilla ja takapenkkien kohdalle asennetulla katteella. Myös rättikatto oli huomattavasti primitiivisempää lajia kuin tavallisessa Cabrioletissa. 3.2 Carrera Speedsteriä valmistettiin vain reilut 2100 kappaletta puolen vuoden aikana, joten kyseessä on varsin harvinainen laite. Tämä näkyy myös autojen hinnoissa, jotka ovat aivan eri luokkaa kuin samanikäisten 911:n perusmallien kohdalla.

Niinpä eräs 911 Targa 3.2 vuodelta 1989 muutettiin jo 1990-luvun loppupuolella halutummaksi Speedsteriksi. Lopputulos vastasi pitkälti tehdastekoista autoa, mutta omistaja ei ollut silti täysin tyytyväinen kaksipaikkaiseen avo-Porscheensa. Hän kääntyi paljon myöhemmin saksalaisen DP Motorsportin puoleen, joka on rakentanut tästä yksilöstä paljon retrohenkisemmän luomuksen.

1980-luvun kumipuskurilinja on korvattu aikaisempien vuosikymmenten tyylillä. Esimerkiksi nokkapelti ulottuu nyt alemmas 1960- sekä 1970-lukujen 911-mallien tavoin, ja myös etuvilkut, takavalot sekä sirommat puskurit ovat samaa perua. Näinä vuosikertoina käytetty kromi on kuitenkin korvattu mattamustalla, jota löytyy myös kylkiraidoista ja vanteista. Takahelman alla pilkottavat klassiset tuplaputket, ja moottoritilan luukun päällä lukee ”Phantom Speedster” itse ideoituna mallimerkintänä.

Suosittelemme

Sivupeilit ovat puolestaan jo 1990-lukulaiset, mutta ne istuvat kokonaisuuteen hienosti. Sporttisuutta korostetaan widebody-korisarjalla, jonka myötä lokasuojat ovat pullistuneet mukavasti niin edessä kuin takana. 16-tuumaiset vanteet edustavat klassista Fuchs-tyyliä, ja niiden leveys on seitsemän tuumaa. Continental Sport Contact -kumien profiili on puolestaan 205/55 edessä ja 245/45 takana.

Autoon on myös asennettu uudet vääntösauvat jousitukseen ja H&R:n spacerit leventämään raideväliä. Koko komeus on viimeistelty Audin Nardo Gray -harmaalla, joka saa Porschen näyttämään lähes hävittäjähenkiseltä ainakin DP Motorsportin omien sanojen mukaan. Speedster ei ole kuitenkaan vieläkään täysin valmis. Autoon on nimittäin tarkoitus asentaa tulevana talvena vielä KW:n korkeussäädettävä alusta, ja myös koneesta kutitellaan enemmän potkua mm. uusien nokka-akselien ja pakosarjojen avulla. Tehotavoite on 260 hevosvoimaa, joiden pitäisi viedä kevyttä Speedsteriä jo varsin ripeästi.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat