Tämä Porsche 911 on paljon ulkonäköään modernimpi – Theon Designin restomodissa on hiilikuituinen kori ja sähköisesti säädettävät iskunvaimentimet

964- tai 993-sukupolven Porsche 911:n pohjalta tehtyjen restomodien tulva ei ota laantuakseen. Yksi yrittäjistä on brittiläinen Theon Design, joka esitteli maaliskuussa ensimmäisen 964-pohjaisen restomod-Porschensa.

Nyt samainen firma toi julkisuuteen toisen luomuksensa, joka on saanut GBR002-nimen. Klassisen tyylikkään 911:n pintaa koristaa Oak Green -ulkoväri, jota on höystetty tummilla ”ghost”-raidoilla. Auton alla pyörivät klassisen kaavan mukaiset Fuchsin viisipuolaiset vanteet, mutta niillä on kokoa modernit 18 tuumaa. Myöskään teholukemaa ei tarvitse hävetä modernimpien sporttien seurassa.

Kuva: Theon Design

Theon Designin ensimmäistä restomod-Porschea vauhdittaneesta nelilitraisesta bokserikuutosesta irtosi tasan 400 heppaa, ja GBR002 pistää vielä kuuden hevosvoiman verran paremmaksi. Maksimiväännöksi kerrotaan puolestaan reilut 440 newtonmetriä, ja voimansiirrosta takapyörille vastaa perinnetietoisten arvostama kuusivaihteinen manuaali.

Kuva: Theon Design

Kori on ulkonäöstään huolimatta suorastaan ultramoderni, koska se on tehty täysin hiilikuidusta. Tämän myötä auto painaa karvan verran alle 1170 kiloa, eli 200 kiloa tehtaan jäljiltä olevaa Porschea vähemmän. Hieman yli 100 hevosvoiman litrateho on puolestaan lähes samaa tasoa kuin modernissa 911 GTS:ssä. Ajettavuutta ja mukavuutta kohentaa viiteen asentoon sähköisesti säätyvä TracTiven iskunvaimennus, joka toimii yhdessä lukkoperän kanssa. Hidastuvuudesta vastaa puolestaan täysi RS-jarrusetti.

Kuva: Theon Design

Sisustaan on tuotu restomod-tyyliä billet-alumiinista sorvatuilla napeilla ja nupeilla. Istuimet ja ovipaneelit on verhoiltu muslin-tyyppisellä nahalla, kun taas kojelaudan vihreät ja harmaat punotut tehosteet sointuvat yhteen korin värin kanssa. Tämän yksilön hintalappua ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Theon Designin luomusten hinnat alkavat yleensä noin 380 000 punnasta eli hieman vajaasta 440 000 eurosta. Se ei ole mikään pieni summa, mutta kuitenkin huomattavasti edullisempaa tasoa kuin esimerkiksi amerikkalaisen Singerin restomod-Porscheista pyydetyt miljoonatason hinnat.

Kuva: Theon Design
Kuva: Theon Design

Lue lisää