Tämä maasturi on suorituskyvyltään superauto – Wheelsandmore kutittelee G-Mersusta parhaimmillaan 780 hevosvoimaa

Mercedeksen G-malli kuuluu maailman legendaarisimpiin maastureihin. Vuonna 1979 alun perin päivänvalon nähnyt auto sinnitteli ensimmäisen sukupolvensa voimin tuotannossa viime vuoteen asti, kunnes lähes identtisen näköinen seuraaja astui estradille. Viime aikoina merkittävä osuus muutenkin arvokkaan G-luokan myynnistä on tullut vieläkin kalliimmista AMG-versioista, joiden teholukemat eivät kalpene edes superautojen rinnalla. Vanhasta G-luokasta oli tarjolla jopa tuplaturbo-V12:lla ryyditetty G 65, mutta uudessa korimallissa täytyy tyytyä ”vain” tupla-ahdetulla kasilla vauhditettuun G 63:een.

Siinäkään ei tarvitse varsinaisesti potea tehonpuutetta, koska uudessa Mercedes-AMG G 63:ssa on mukavat 580 heppaa ja 850 newtonia jo tehtaan jäljiltä. AMG:n nelilitrainen tuplaturbo-V8 on kuitenkin tunnettu mainiosta virityspotentiaalistaan, ja monet tuning-pajat ovatkin jo iskeneet kyntensä maasturi-ikonin uusimpaan versioon. Tähän joukkoon kuuluu esimerkiksi saksalainen Wheelsandmore, joka tarjoaa G 63:een kolmen eri tason virityssarjoja.

Niistä tehokkain tottelee Stage 3 -nimeä. Veekasin moottorinohjausjärjestelmä on luonnollisesti laitettu uusiksi, ja muutama sisuskalukin on vaihdettu tuhdimpaan tavaraan. Lisäksi turbot on korvattu isommilla ahtimilla. Lopputulokseksi on saatu useimmille riittävä 780 hevosvoiman teholukema, ja maksimivääntö on kasvanut tasan 1000 newtonmetriin. Jos hieman vähempikin kelpaa, Stage 2:sta irtoaa 690 heppaa ja Stage 1:stä ”vain” 650 pollea.

Wheelsandmore tarjoaa nimensä mukaisesti myös vanteita G-luokkaan. Autoon saa esimerkiksi 24-tuumaiset kiekot, joille kietaistut 295/30-profiiliset kumit sopivat kuulemma vielä maastoajoonkin. Jos pelkkä asfalttiviidakko riittää, rengastukseksi voi valita vielä matalammat 355/25-kumit. Massiiviset kiekot sopivat pyöränkoteloihin ilman muutostöitä, ja vanteiden design on hyvin lähellä AMG:n alkuperäistä mallia.

Suosittelemme

Muhkeista soundeista pitää puolestaan huolen kauko-ohjattavilla läpillä varustettu putkisto. Se maksaa noin 4200 euroa neljällä putkenpäällä ja 4600 euroa kuudella päällä varustettuna. 24-tuumaisista pyöristä pitää pulittaa reilut 7000 euroa, kun taas 22-tuumaiset kiekot keventävät lompakkoa 4600 euron verran. Moottorinviritysten osalta Stage 1 kustantaa ”vain” 2500 euroa, mutta Stage 2 maksaa jo 10 500 euroa. Stage 3:sta peritään puolestaan 18 500 euron summa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat